Guvern a dat „unde verde” la exproprieri pentru constructia Autostrazii A7 Focsani – Bacau

La propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Guvernul a dat aprobarea pentru actele normative ce privesc demararea proceselor pentru construirea Autostrăzii Focșani-Bacău.

Hotărârea adoptată de către Guvern are ca obiect demararea proceselor de expropriere a proprietăților private situate în locația adițională, precum și a proprietăților aflate în domeniul public al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, situate pe traseul de expropriere al „Autostrăzii Focșani-Bacău”.

Prevederile actului normativ includ și lista detaliată a proprietăților care urmează să fie expropriate, localizate în localitățile Bolotești, Garoafa, Movilița, Mărășești, Panciu, Țifești, Vânători, Pufești, în județul Vrancea, precum și în Orbeni, Parava, Sascut, Valea Seaca, Adjud, Păunești, Ruginești, Cleja, Faraoani, Nicolae Bălcescu și Răcăciuni, în județul Bacău. De asemenea, au fost stabilite sumele individuale corespunzătoare despăgubirilor, cu un total de peste 12 milioane de lei, pentru un număr de 1.227 de proprietăți cu o suprafață totală de 4.102.679 metri pătrați.

Sursa: bacau.net

Distribuie articol
comentezi?!