Iarna nu se lasă. Ninge la munte! În județele Harghita, Suceava, Bacău ninge!

În zonele înalte şi în nordul ţării a revenit iarna. Ninge în judeţul Harghita de câteva ore. Utilajele de deszăpezire au ieşit deja pe drum în zona oraşului Borsec. Avem imagini şi din oraşul Cavnic, din Maramureş, unde s-a aşternut deja un strat consistent de zăpadă. Şi în Suceava şi Bacău a început să ningă destul de serios, în urmă cu scurt timp. Un val polar care traversează ţara noastră zilele acestea a cauzat schimbarea bruscă a vremii, aşa că rămâne de văzut dacă de 1 mai mergem la mare sau la schi.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, vânt și instabilitate atmosferică, valabilă în toată țara până miercuri seara.

Conform ANM, va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15-20 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45-55 km/h, după cum precizează Observatornews.ro.

 

Distribuie articol
comentezi?!