STIRI SI NOUTATI

IPS Ioachim și preoții din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului își donează salariul pentru achiziția de aparatura medicală

La ceas aniversar, în ziua împlinirii a 66 de ani de viață, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a solicitat alcătuirea unui raport sinteză privind activitățile de asistență socială și socio-medicală, în contextual pandemiei cu noul tip de coronavirus (COVID-19).

Acesta prezintă modul în care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se implică, alături de autoritățile publice județene, în sprijinirea persoanelor vulnerabile din județul Bacău, în special persoanele vârstnice vulnerabile din toate parohiile protopopiatelor județului Bacău (Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut).

De asemenea, parohiile și mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au făcut și continuă să facă donații de măști și aparatură medicală insitituțiilor și voluntarilor implicați în ajutorarea celor infectați cu noul tip de coronavirus.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” pune la dispoziție serviciul propriu de ambulanță, Autoutilitara Mercedes Sprinder 316 de Tip A1-A2 și ambulanțierul, pentru urgențele medicale din județul Bacău, iar Protopopiatul Bacău a oferit unicul dispozitiv pentru dezinfectarea mașinilor de ambulanță și MAI din județul Bacău.

În acest context, Ierarhul Romanului și Bacăului, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a decis că își va dona salariul pentru luna în curs, alături de preoții băcăuani, în vederea achiziționării de aparatură medicală (nebulizator pentru dezinfecția terminală în zona ATI sau aparat de monitorizare funcții vitale) pentru spitalele din județul Bacău.

Citește în continuare: Deșteptarea.ro

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Cu o alcoolemie de 1,07 mg/l s-a urcat la volan, a produs un accident și a fugit de la locul faptei. 4 persoane au ajuns la spital

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din Comăneşti au efectuat…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Polițiști la datorie în noapte de Revelion

Peste 250 de poliţişti, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, suplimentar față de…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

590 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

În perioada 30-31 decembrie a.c., poliţiştii din Bacău au indisponibilizat 590 de kilograme de…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *