Jandarmii au amendat cinci persoane venite cu câini special antrenați la cules de trufe

Jandarmii băcăuani au confiscat peste 3 kg de trufe negre culese ilegal și au aplicat 5 sancțiuni cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare a acestor produse din fondul forestier.

Incidentul a avut loc ieri, în pădurea din zona localității Soci, comuna Pâncești, unde jandarmii au descoperit trei bărbați și două femei în timp ce căutau trufe, folosindu-se de șapte câini antrenați în acest scop.

În urma percheziției, autoritățile au confiscat cantitatea de 3,884 kg de trufe negre, valoroase din punct de vedere comercial. Trufele au fost ulterior predate reprezentanților Ocolului Silvic Bacău pentru gestionarea adecvată a acestor produse naturale.

Conform informațiilor furnizate de jandarmi, persoanele în cauză nu dețineau documente legale care să le permită să desfășoare activitatea de recoltare a trufelor. Ca urmare, fiecare dintre aceștia a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor articolului 17, litera c din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Distribuie articol
comentezi?!