Judeţul Bacău, din „săraca“ Moldovă, are 15 companii antreprenoriale din cele 19 prezente în total în top 1.000

Judeţul Bacău, considerat până acum unul dintre cele mai sărace din Moldova, a dat lovitura în lumea antreprenorială, cu 15 dintre cele 19 companii prezente în top 1.000 fiind afaceri dezvoltate de antreprenori locali. În timp ce Timişul, judeţul considerat a fi unul dintre cele mai prospere din vestul ţării, are doar 4 astfel de companii, în ciuda faptului că are 48 de firme prezente în top 1.000.

Bacăul se poate mândri cu faptul că deţine câteva dintre cele mai de succes companii antreprenoriale din ţară, cum ar fi Dedeman, Spedition UMB/Tehnostrade, Chimcomplex şi Agricola, acestea fiind dezvoltate de oameni de afaceri locali.

În timp ce Timişul se află pe locul trei în topul judeţelor cu cele mai multe firme prezente în top 1.000 din ţară, raportat la numărul de companii din top, acest judeţ nu a reuşit să încurajeze dezvoltarea afacerilor antreprenoriale în mod semnificativ.

Astfel, Bacăul poate fi văzut drept un model pentru dezvoltarea antreprenoriatului, deoarece a reuşit să ofere condiţii favorabile pentru dezvoltarea afacerilor antreprenoriale, ceea ce a dus la creşterea economică a judeţului. În timp ce Timişul, deşi are mai multe firme prezente în top 1.000, nu a reuşit să atragă suficient de mulţi antreprenori locali şi să încurajeze dezvoltarea afacerilor lor.

Sursa ZF.ro

Distribuie articol
comentezi?!