Județul Bacău: Peste 800 de polițiști în stradă pentru un Paște liniștit

Peste 800 de poliţişti se vor afla în stradă, în județul Bacău, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox şi sărbătoarea Învierii Domnului de rit Romano-Catolic.

Poliţiştii băcăuani vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, numărul patrulelor fiind suplimentat mai ales în apropierea lăcașurilor de cult, în stațiunile turistice, precum și în alte zone aglomerate. Efectivele de ordine publică vor fi prezente la activitățile religioase de amploare.

Astfel, în perioada 07-10 aprilie a.c., peste 800 de poliţişti, de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, polițiști de investigații criminale şi poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau în locurile de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se vor organiza zilnic patrule de siguranță publică, atât pedestre cât și auto.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii rutieri sunt la datorie și acționează pe principalele drumuri naționale din județul Bacău pentru prevenirea victimizării prin accidente de circulație. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

În caz de nevoie, apelaţi numărul unic de urgență 112 !

Vom fi la datorie!

Sursa: IPJ Bacău

Distribuie articol
comentezi?!