Social

La Onești începe ridicare mașinilor abandonate sau fără stăpân

Primăria municipiului Onești solicită asociațiilor de proprietari, prin adrese oficiale, sprijin pentru identificarea mașinilor abandonate sau fără stăpân lăsate în locuri publice și în parcări.

Aceste mașini – se arată în adresele semnate de primarul Nicolae Gnatiuc – urmează a fi ridicate cu sprijinul Serviciul Public de Poliție Locală și a societății Domeniului Public Privat (DPP). Proprietarii cunoscuți vor fi somați în acest sens, iar dacă ei nu se conformează în termen de zece zile mașinile și eventualele bunuri din interior vor fi ridicate și valorificate conform legii.

Măsura este justificată prin necesitatea descongestionării parcărilor și protejarea spațiilor verzi din oraș, dar și a protejării imaginii orașului și are temei prin Legea privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri care aparțin domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale (Legea 421/2002).

Refuzul proprietarilor de a ridica astfel de mașini poate fi sancționat cu amenzi între 1.000 și 2.000 de lei, iar proprietarii vor fi obligați să plătească și operațiunile de inventariere, expertizare, ridicare, transportare și depozitare a mașinilor. Taxele pentru eliberarea mașinilor sub cinci tone ridicate sunt cuprinse între 50 și 400 de lei.

Sursa: Desteptarea

Vezi și
Social

Cum să alegi furnizorul de materiale și echipamente de sablare

Sablarea asigură pregătirea suprafețelor pentru tratamente ulterioare, fiind în esență o…
Vezi mai mult
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *