La Slănic Moldova are loc Olimpiada bucătarilor și ospătarilor, cu juriu internațional

În perioada 24-26 ianuarie, are loc prima ediție a Olimpiadei WorldSkills de Bucătari și Ospătari, găzduită de Complexul Panoramic din Slănic Moldova, județul Bacău., se arată într-un comunicat al Fundației WorldSkills.

Parte din proiectul Erasmus Plus Exchange of Good Practices in the Implementation of VET Competitions, Olimpiada, la care participă elevi de liceu și școli profesionale, este bazată exclusiv pe probe practice de concurs, evaluate de un juriu internațional format din experți din Belgia și profesori de specialitate, pregătiți în stagii de formare derulate în Franța, din cadrul liceelor implicate.

Organizată de Colegiul N. V. Karpen din Bacău și Liceul Tehnologic Meserii și Servicii din Buzău, cu sprijinul Fundației WorldSkills România, Olimpiada se adresează tinerilor care se pregătesc pentru o carieră în domeniul gastronomiei.

Rolul competițiilor WorldSkills este de a oferi recunoaștere celor care au atins nivelul de excelență în formarea profesională și de a ne aminti tuturor cât de importante sunt meseriile în societate.

Calendarul următoarelor competiții WorldSkills din 2023 este:
6-8 februarie, Lugoj – Olimpiada de Tehnologia Modei (găzduită de Liceul Tehnologic Valeriu Braniște)
16-18 februarie, Cluj-Napoca – Olimpiada de Brutari și Cofetari Patiseri (găzduită de Puratos Innovation Center)
15-19 martie, București – Olimpiada de Coafor-Stilist (găzduită de UCECOM Spiru Haret)
15-19 martie, București – Olimpiada de Cosmetică și Înfrumusețare (găzduită de Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu)
15-19 martie, București – Olimpiada de Mecanici Auto (găzduită de Porsche București Nord)

Distribuie articol
comentezi?!