Connect with us

Politic

Laurenţiu Neghină ; “Nu pot să trădez încrederea celor ce m-au votat!”

Published

on

Primarul Oneştiului, Laurenţiu Neghină, a declarat că nu îşi va da demisia “pentru că nu sunt motive pentru acest gest”. După cum se ştie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul procurorilor în dosarul în care a fost inclus şi Laurenţiu Neghină. Astfel că primarul Oneştiului a rămas cu sentinţa iniţială de condamnare cu suspendare pentru opt luni. Întrebat la conferinţa de presă de după ultima şedinţă a Consiliului Local Oneşti dacă îşi va prezenta demisia din funcţie, Laurenţiu Neghină a explicat că nu are motive să renunţe la funcţie atât timp cât legea nu îi impune acest lucru. Laurenţiu Neghină a afirmat că “oneştenii  care l-au votat în vara anului trecut au ştiut despre această condamnare şi au votat în deplină cunoştinţă de cauză”. Laurenţiu Neghină a câştigat alegerile de anul trecut cu aproximativ  40 % din voturi, mult peste principalul contracandidat, fostul primar Emil Lemnaru. Cazul dosarului  “Podu Turcului” era, atunci, binecunoscut de oneşteni “graţie” campaniei de presă dusă de contracandidaţii  lui  Neghină, îndeosebi Lemnaru şi fostul candidat independent  Gelu Panfil, învinşi detaşat de Laurenţiu Neghină. Primarul Oneştiului şi-a manifestat totodată convingerea că autorităţile în drept nu vor avea motive legale să dispună suspendarea sa din funcţie. “Dar chiar şi în acest caz, după părerea mea improbabil, sunt pregătit să candidez iarăşi şi să câştig”, a mai declarat Laurenţiu Neghină. El spune că se bazează pe încrederea oneştenilor care “văd că lucrurile s-au schimbat  foarte mult în acest an şi jumătate de când am preluat conducerea Primăriei Oneşti, schimbare în bine care va continua pentru ca am proiecte care să readucă speranţa oamenilor în oraşul în care trăiesc”.

C. B.

http://monitoruldetrotus.ro/laurentiu-neghina-nu-pot-sa-tradez-increderea-celor-ce-m-au-votat/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending