Locuitorii din Comănești pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care extinde numărul de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, în zonele afectate de poluare remanentă. Această măsură are ca scop recunoașterea impactului negativ al poluării asupra sănătății locuitorilor și oferirea unui sprijin în procesul de ieșire la pensie.

Actul normativ modifică articolul 65, alineatul (5) din Legea nr. 263/2010, prin care se permite reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum și într-o rază de 8 km în jurul acestora, prin extinderea numărului de localități. Printre noile adăugări se numără localitatea Comănești, din județul Bacău, conform Deșteptarea.ro.

Astfel, lista zonelor în care locuitorii pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare a fost actualizată și acum include orașele Bacău, Comănești și Onești, din județul nostru.

Distribuie articol
comentezi?!