Locuitorii unui bloc din Bacău au rămas fără apă, deși au plătit facturile. Polițiștii fac verificări la asociația de proprietari

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de delapidare.

În fapt, în luna aprilie 2022, proprietarii și locatarii unui imobil din municipiul Bacău au sesizat polițiștii cu privire la faptul că le-ar fi fost sistată alimentarea cu apă curentă, deși ar fi achitat cheltuielile de întreținere pentru perioada 2020-2022, fapt pentru care au solicitat efectuarea de verificări pentru a se stabili dacă banii încasați de către asociație au fost legal gestionați sau au fost însușiți pe nedrept de vreun reprezentant al acesteia.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, furnizorul de apă ar fi sistat alimentarea cu apă curentă pentru imobilul respectiv, întrucât asociația de proprietari nu ar fi achitat un debit în valoare de 222.500 de lei aferent perioadei 2020-2022.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă a comiterii infracțiunii de delapidare, polițiștii de la economic au extins cercetările în acest caz.

În urma tuturor activităților specifice desfășurate a rezultat că, în perioada 2015-2022, o femeie de 54 de ani, din mun. Bacău, în calitate de administrator al asociației arondate imobilului din localitate și-ar fi însușit pe nedrept banii încasați de la proprietarii și locatarii acestui imobil, fapt ce a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 412.400 de lei.

Dosarul penal a fost înaintat de polițiști unității de parchet, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie articol
comentezi?!