Mai multe mașini au fost sparte în Bacău. Prefectul cere mai multe patrule mixte în oraș

Astăzi, 23 octombrie,  prefectul Lucian Bogdanel a convocat sefii din Politie, Jandarmerie si Politie Locala, intr-o sedinta de lucru in care s-au dezbatut evenimentele din weekend si solutiile pentru evitarea unor astfel de situatii pe viitor.

În weekend 13 mașini au fost vandalizate de hoți în zonele Narcisa, parc Letea și Bicaz din Bacău. Proprietarii acestor vehicule au descoperit dimineața că geamurile laterale ale mașinilor au fost sparte, iar bunurile din interior au fost răvășite. Politistii s-au mobilizat si in doar cateva ore l-au identificat pe autor, un tânăr de 19 ani.

”Este nefiresc ca acțiunile instituțiilor de forță să fie, mai mereu, o urmare a unor evenimente nefaste, nu un efort conjugat de preîntâmpinare a producerii respectivelor evenimente! Îmi doresc mai puțină reactivitate şi mai multă implicare activă a lucrătorilor din instituțiile amintite, laolaltă cu Poliția Locală a Mun. Bacău care dispune de un număr suficient de angajați (şi un buget îndestulător!) pentru a veni în sprijinul real al colegilor din MAI.
 În acest sens, am emis un Ordin de Prefect ce are ca obiectiv creşterea prezenței lucrătorilor de ordine şi siguranță publică pe stradă, concomitent cu desemnarea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău ca integrator al acțiunilor mixte care se vor desfăşura.
 Îi asigur pe polițiştii & jandarmii băcăuani de tot sprijinul meu şi am convingerea că prezența lor pe stradă, într-o manieră cât mai vizibilă şi convingătoare, va spori fără îndoială încrederea cetățenilor în ei şi în munca lor”, a transmis prefectul Lucian Bogdănel.
Distribuie articol
comentezi?!