Masterchef în spitale românești: Competiție de meniuri pentru pacienții internați. Și Spitalul din Onești participă

Spitalul Municipal Sighișoara a inițiat un proiect inedit care vizează mâncarea din spitale, faza finală a competiției urmând să aibă loc în perioada 11-13 mai.
La această competiție va participa și spitalul din Onești.

Evenimentul, denumit ”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, se realizează în colaborare cu Federația Sanitas și are rolul de a schimba mentalități și de a crește încrederea personalului blocurilor alimentare din spitale, dar și a pacienților în hrana oferită, precizează profit.ro

Evenimentul privind meniurile din spitale dorește să aducă la Sighișoara nu doar toți managerii de spitale publice din țară, dar și factorii de decizie din Ministerul Sănătății, Autoritatea de Management a Calității în Sănătate, parlamentari, precum și lideri de opinie renumiți.

Meniurile vor fi evaluate ca aspect, valoare nutrițională sau calitate și de către un bucătar profesionist din România, chef Mihai Sandu.

Într-o postare pe pagina de Facebook a spitalui sunt prezentate câteva poze, cum arată acum meniurile și faptul că ele conțin fructe și legume, și sunt adaptate conform afecțiunilor pacienților.

”După etapa în care am reușit să diversificăm meniurile și să le personalizăm în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici, am diversificat meniul ţinând cont și de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest număr putând crește pănă la 10 porții/zi (7 de legume și 3 de fructe).
Ca urmare, în meniul pacienților noștri am inclus și o cantitate corespunzătoare de legume.
Acestea sunt importante pentru sănătatea umană, iar consumul adecvat poate ajuta organismul în prevenirea apariției unor boli cronice precum: diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, dar și în ameliorarea factorilor de risc legați de aceste boli.
Mai mult, dacă jumătate din ceea ce mâncăm este reprezentat de legume, putem reduce din caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari și fără a cântari fiecare lingură de mâncare, astfel că vom preveni apariția problemelor legate de greutate.
Încurajăm pacienții să consume legumele!”, se arată în comunicatul postat pe Facebook.
Distribuie articol
comentezi?!