Spitalul Municipal Sighișoara a inițiat un proiect inedit care vizează mâncarea din spitale, faza finală a competiției urmând să aibă loc în perioada 11-13 mai.
La această competiție va participa și spitalul din Onești.
Evenimentul, denumit ”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, se realizează în colaborare cu Federația Sanitas și are rolul de a schimba mentalități și de a crește încrederea personalului blocurilor alimentare din spitale, dar și a pacienților în hrana oferită, precizează profit.ro
Evenimentul privind meniurile din spitale dorește să aducă la Sighișoara nu doar toți managerii de spitale publice din țară, dar și factorii de decizie din Ministerul Sănătății, Autoritatea de Management a Calității în Sănătate, parlamentari, precum și lideri de opinie renumiți.
Meniurile vor fi evaluate ca aspect, valoare nutrițională sau calitate și de către un bucătar profesionist din România, chef Mihai Sandu.
Într-o postare pe pagina de Facebook a spitalui sunt prezentate câteva poze, cum arată acum meniurile și faptul că ele conțin fructe și legume, și sunt adaptate conform afecțiunilor pacienților.
”După etapa în care am reușit să diversificăm meniurile și să le personalizăm în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici, am diversificat meniul ţinând cont și de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.