Home STIRI SI NOUTATI Medicament retras de pe piață

Medicament retras de pe piață

0
512

Medicamentul de tuse Eurespal a fost retras de pe piață. Producătorul francez a descoperit că medicamentul conține o substanță care poate provoca probleme cardiace. În România, Eurespal era recomandat de către medici inclusiv copiilor și se găsea în farmacii sub formă de sirop sau comprimate.

Agenția Națională a Medicamentului din România a avizat retragerea de pe piață a medicamentelor Eurespal, iar medicii de familie au fost anunțați să nu mai prescrie acest medicament pacienților.

ANMDM a avizat initierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor si farmaciilor, cu obligatia titularului autorizatiei de a transmite ulterior ANMDM situatia cu seriile si cantitatile retrase.
ANMDM va publica pe website-ul institutiei, imediat dupa emiterea acestuia, comunicatul EMA referitor la declansarea procedurii de reevaluare a profilului de siguranta al fenspiridei, substanta activa din EURESPAL”, este precizat într-un comunicat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. 

Sursă foto: dcmedical.ro

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

”Cupa Onești” la minifotbal

În perioada 15-30 iulie, Primăria Municipiului Onești își propune să organizeze ”Cupa Oneș…