Social

Medicii vor verifica pasagerii veniti din Italia pe Aeroportul Bacau iar cei suspecti de coronavirus vor fi transportati la caminul Colegiului „N.V. Karpen”

Luni, 24 februarie, la Prefectura a avut loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Temele principale de discutii au fost noul virus corona si codul portocaliu de vant.

Cu privire la instituirea măsurilor de prevenire a infectării populației cu virusul Corona s-a stabilit că este necesar un nivel de alertă crescut pe aeroportul „George Enescu” din municipiul Bacău și monitorizarea atentă a pasagerilor care vin din străinătate, în special din Italia. Acest lucru se datorează faptului că, în această țară, au fost raportate mai multe cazuri de persoane care au fost infectate cu virusul Corona, acolo existând o comunitate extinsă de cetățeni români, aproximativ 300.000 de persoane înregistrate oficial.

În acest sens, s-au dispus, la nivelul aeroportului internațional din Bacău, măsuri de verificare a pasagerilor care provin din străinătate, în special din Italia, de către echipe specializate de medici. În situația în care se vor identifica pasageri suspecți de a fi contaminați cu coronavirus, aceștia vor fi transportați la căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău unde vor fi monitorizați. În această clădire, au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.

De asemenea, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiții de biosecuritate către spațiile de monitorizare cu unul dintre cele 5 microbuze puse la dispoziție în acest sens de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Municipiul Bacău, acest efectiv putând fi suplimentat de îndată, dacă situația o va impune.

Sursa: Bacau.net

Vezi și
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *