METEO/Avertizare de vreme rea până luni. Sunt anunțate ploi, ninsori și intensificări ale vântului

Specialiștii IMNH au emis vineri două avertizări de vreme rea pentru zona Moldovei.

În intervalul 24 februarie, ora 20.00-27 februarie ora 12.00, sunt anunțate precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1500 m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Pe toată perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50…60 km/h.

În intervalul 24 februarie, ora 20 – 25 februarie, ora 16 va fi în vigoare o avertizare de tip COD GALBEN de cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 m.

Conform atenționării, la altitudini mai mici de 1500 m în nordul Carpaților Orinetali, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, izolat peste 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Pe toată perioada se vor acumula peste 60-80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 80 km/h și va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 60 km/h.

Distribuie articol
comentezi?!