Meteorologii anunță ploi cu vijelii și grindină în următoarea perioadă

În zona Moldovei, valorile termice diurne vor avea variații în prima săptămână din interval

Meteorologii avertizează că vremea frumoasă de care am avut parte în ultima perioadă nu va dura mult. Potrivit prognozei meteo emise pe data de 14 aprilie, vremea începe să se răcească în vest, centru și nordul țării începând de săptămâna viitoare. De asemenea, se vor înregistra averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină în majoritatea zonelor din țară. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sud-est și în nord-est.

Temperaturile maxime vor oscila între 10 și 18 grade Celsius în următoarele patru săptămâni, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade în toată țara. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele vestice și centrale, în timp ce în nord-vestul extrem va fi deficitar.

În zona Moldovei, valorile termice diurne vor avea variații în prima săptămână din interval, iar mediile regionale ale maximelor se vor situa între 13 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 17-18 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade Celsius, iar creșterea semnificativă a acestora va avea loc pe parcursul primei săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante. Regiunile extracarpatice și cele vestice și centrale ale țării vor înregistra cele mai mari cantități de precipitații.

Distribuie articol
comentezi?!