NEWS ALERT/Meteorologii avertizează! Coduri portocaliu și galben de viscol până duminică seara

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate și zone afectate: viscol și ninsori moderate cantitativ la munte

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20

 

     La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

 

Notă: În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

 

         De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

 

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

       La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

 

COD GALBEN

Zone afectate și fenomene vizate: jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă;

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

 

     În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

 

COD PORTOCALIU

Zone afectate și fenomene vizate: pe litoral intensificări susținute ale vântului și viscol

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 20

   Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de  70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

 

Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

Distribuie articol
comentezi?!