O femeie din Bacău a vrut să dea mită, ca să treacă examenul auto

O femeie din Bacău a fost condamnată de Tribunalul Bacău la un an și 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării, pentru dare de mită, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a intrat în colimatorul ofițerilor anticorupție în urma unui denunț depus pe 8.12.2022 de către un polițist examinator de la Serviciul Comunitar Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Bacău. Omul legii a relatat că a găsit în dosarul unei candidate un plic cu o sumă neprecizată de bani, scrie adevarul.ro.

Potrivit rechezitorului, pentru că nu era foarte sigură pe abilităţile sale, în sensul că se cam încurca la parcări şi auzind de pe la diverşi oameni de prin sat (în special când mergea la magazin) că se pot da sume de bani pentru a promova proba practică, a împrumutat 200 de euro de la o cunoștință, pentru a-i da polițistului examinator.

În ziua susţinerii probei practice, la un moment dat a rămas singură în maşină în aşteptarea poliţistului examinator și a pus suma de 200 euro în dosarul personal, pe care i l-a înmânat acestuia.

În momentul în care polițistul a deschis dosarul spre verificare şi a văzut suma de bani, a sunat la superiori, după care a întrebat-o ce este cu suma de bani, iar tânăra i-a spus că banii erau pentru examinator pentru a trece cu vederea anumite greşeli în timpul susţinerii probei practice.

Sursa: Ziarul de Bacău

Distribuie articol
comentezi?!