O grădiniță din Bacău face liste cu părinții rău-platnici și nu îi mai primește pe copii

La grădinița „Rază de soare” din Bacău, părinții au fost anunțați printr-un afiș lipit pe ușă „să nu mai aducă copiii la grădiniță” dacă întârzie cu plata de peste 600 de lei a mesei pe lună. De altfel, în clase, pe dulapuri, sunt liste cu restanțierii la produsele de igienă personală, precum hârtie igienică și săpun. Conducerea instituției spune că a fost o „exprimare nefericită”, dar că totul este legal.

„Părinții care nu plătesc la timp nu mai aduc copii în grădiniță până nu aduc dovada plății”, este mesajul cu care au fost întâmpinați părinții care au copiii înscriși la grădinița „Rază de soare” din Bacău, alături de detaliile despre procedura de plată a costurilor cu masa, un total de 612 lei.

„Educația de stat trebuie să fie accesibilă tuturor, nu condiționată de plata unor sume de bani sau de anumite excluziuni de ordin social, pentru că un copil de 3-6 ani nu are nicio vină că societatea în care trăiește este una bolnavă”, a spus mama din Bacău. Împreună cu alți părinți a trimis și o scrisoare deschisă către Inspectoratul Școlar Bacău.

„Părinţii au fost informaţi la şedinţele cu părinţii din luna septembrie de faptul că pot sprijini, dacă doresc, activitatea grădiniţei prin asociaţia de părinţi a acesteia”, ne-a transmis într-un răspuns școala băcăuană.  Potrivit acesteia, părinții vor ei să cumpere consumabile: „Putem confirma că unii părinţi doresc, în mod voluntar, să sprijine cu donaţii gen consumabile, adică hârtie igienică, săpun lichid, prosoape de hârtie, pahare de unică folosință, șervețele umede, pentru a suplimenta materialele în cadrul unei grupe, din dorinţa de a se implica.” Potrivit conducerii, în bugetul școlii există bani pentru aceste produse, „asigurate în standardul prevăzut prin buget, contabilizat de departamentul financiar-contabil şi aprobat de consiliul de administraţie al şcolii, unde există membru reprezentant al părinţilor din cadrul grădiniţei”.

Sursa: Libertatea

Distribuie articol
comentezi?!