O nouă licitație pentru studiul de fezabilitate la Autostrada A13, Bacău-Brașov

Ministerul Transporturilor anunță că Studiul de fezabilitate pentru Autostrada A13, Bacău – Brașov a fost scos, din nou, la licitație – data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru este ziua de 11 mai anul curent.

Al treilea contract pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău va costa între 77 și 91 de milioane lei, aproape dublu față de licitația precedentă care avea valoarea maximă de 52 milioane. Suma variază în funcție de eventualele modificări de soluție tehnică.

Gabriel Bunduc, secretar de stat la Ministerul Transporturilor:  Compania Națională de Administrare Infrastructurii Rutiere reluat procedura de licitație pentru finalizarea studiului de fezabilitate aferent proiectului de autostradă A13 Bacău-Brașov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11/05/2023 iar durata acestui contract va fi de 24 de luni. Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză, care va asigura legătura dintre Moldova și Transilvania, pe traseul Brașov-Târgu Secuiesc-Onești și Bacău. Finanțarea va fi asigurată în cadrul programului transport, în exercițiul financiar 2021-2027.

Sursa: Radio Iași

Distribuie articol
comentezi?!