O partidă de vânătoare ilegală, s-a încheiat cu moartea unui braconier

O vânătoare ilegală pusă la cale în județul Bacău la un pahar de băutură s-a încheiat tragic pentru unul dintre protagoniști. Bărbatul s-a împușcat accidental în picior și a murit la scurt timp, iar ceilalți braconieri au rămas să tragă ponoasele în justiție.

Curtea de Apel Bacău i-a condamnat definitiv în 18 mai pe 4 bărbați la pedepse cuprinse între 10  luni de închisoare și 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, transport al vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, și ucidere din culpă, relatează Adevărul.ro.

Pe 18.12.2019, patru bărbați au fost protagoniștii unui incident ce avea să se încheie cu moartea unuia dintre ei. În ziua amintită, aceștia au consumat băuturi alcoolice și au decis să organizeze ad-hoc o partidă de vânătoare.

Pentru că doar unul dintre ei avea armă de vânătoare, au decis să împrumute alte două arme de vânătoare de la o cunoștință, care avea să fie ulterior pusă sub acuzare, iar apoi au plecat pe un deal din vecinătatea mănăstirii Caraclău (județul Bacău). Au tras mai întâi într-un iepure, dar nu l-au nimerit. Și-au încercat apoi norocul cu un căprior și au reușit să îl împuște.

- Reclama ta AICI > contact@onestiul.ro -
Ad imageAd image

Au pus animalul în mașina unuia dintre ei și au continuat să verifice zona pentru a continua vânătoarea ilegală.

„În momentul în care a spus că a văzut un alt animal, … a ridicat arma apucând-o de ţevi, a tras de ea în sus, moment în care mecanismul de tragere al acesteia s-a declanşat din cauza acţionării accidentale a trăgaciului. Arma fiind încărcată şi neasigurată, s-a descărcat în piciorul său stâng”, explică anchetatorii cum s-a ajuns în situația ca unul din braconieri să se împuște accidental.

Imediat după aceea, victima a coborât din maşină strigând „m-am împuşcat”. Ceilalți trei braconieri i-au acordat primul ajutor și au sunat la 112.  Au dat jos căpriorul din maşină şi l-au urcat în partea din spate pe colegul lor care se împușcase accidental.

Pe drum s-au întâlnit cu ambulanța, iar echipajul medical a preluat victima. Doi braconieri au rămas împreună cu armele şi căpriorul în zona în care s-a petrecut incidentul și au încercat să ascundă urmele vânătorii ilegale.

În dimineaţa zilei de 19.12.2019, braconierul care s-a împușcat accidental în picior a decedat la spital ca urmare a șocului traumatic şi hemoragic. Toți participanții la vânătoarea ilegală, inclusiv bărbatul care le-a împrumutat armele, și-au recunoscut ulterior faptele și au cerut ca judecata să aibă loc în procedură simplificată pentru a beneficia de o reducere a pedepselor.

Distribuie articol
comentezi?!