Oneșteanul Daniel Dines demisionează din funcția de CEO al UiPath. Compania îi înființează o nouă funcție care se va concentra pe inițiativele de inteligență artificială

Daniel Dines, co-fondatorul și co-directorul executiv al UiPath, va demisiona din funcția de co-CEO al „unicornului”, începând cu data de 31 ianuarie 2024, a anunțat compania, potrivit publicației MarketWatch. În schimb, Dines își va asuma un rol nou creat de Chief Innovation Officer, care va conduce inițiativele de inteligență artificială (AI) ale companiei. Totodată, Dines va continua să fie președintele executiv al consiliului de administrație al UiPath.

„Intenționez să conduc agenda de inovare a UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generații de tehnologii de inteligență artificială în soluții practice pentru clienții noștri”, a declarat Dines, într-o postare pe blog, citează economedia.ro

Odată cu această demisie, celălalt co-CEO actual, Rob Enslin, va fi singurul CEO al companiei de software de automatizare.

Acțiunile UiPath, care au crescut cu 0,1% în tranzacțiile dinaintea de deschiderea pieței bursiere americane, au crescut cu 29,7% de la începutul anului până vineri.

Distribuie articol
comentezi?!