Oneșteanul Marius Mihai Drăghici, condamnat la 12 ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți. S-au sufocat în containerul unui camion după ce au plătit 13.000 de lire

Oneșteanul Marius Mihai Drăghici, liderul unei bande de traficanți de persoane, a fost condamnat în Marea Britanie la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru uciderea prin imprudență a 39 de bărbați, femei și copii care au fost găsiți morți în remorca unui camion, transmite itv.com, citat de g4media.ro.

Marius Mihai Drăghici, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut de poliție în România în luna august a anului trecut și acuzat de 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și de conspirație în vederea sprijinirii imigrației ilegale.

Cadavrele cetățenilor vietnamezi au fost găsite în containerul din Grays, Essex, care fusese transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Pe 22 octombrie 2019, au fost înghesuiți în containerul camionului pentru a fi expediați în condiții de întuneric beznă și sufocare. Victimele au încercat cu disperare să dea alarma când au rămas fără aer, înainte de a ajunge pe țărmurile britanice.

Alte patru persoane au fost încarcerate în 2021 pentru o perioadă cuprinsă între 13 și 27 de ani pentru uciderea prin imprudență a celor 39 de migranți.

Distribuie articol
comentezi?!