Paul Nicolau, cunoscut sub pseudonimul Pescobar, este proprietarul faimosului restaurant Taverna Racilor, amplasat în Parcul Herăstrău din Capitală. Acesta a povestit cum a început totul de la zero, iar acum afacerea lui generează venituri impresionante. Pescobar s-a nascut in Onesti, judetul Bacau.
Conform bacau.net povestea Tavernei Racilor a început în 2013, când Paul Nicolau și-a pierdut locul de muncă și a început să caute o nouă idee de afaceri. Inspirat de o amintire din copilărie, când tatăl său i-a adus un rac, a decis să își încerce norocul în vânzarea de raci. Inițial, Paul Nicolau a început să vândă raci în Piața Obor, iar afacerea sa a cunoscut rapid succesul, extinzându-se ulterior la vânzarea de raci gătiți în diverse locații, inclusiv Poiana Brașov, unde a primit aprecieri pozitive din partea clienților.
Firmele familiei Nicolau aduc venituri uriase din vanzarea de fructe de mare:
-cea mai mare firma, NEDSEA SRL – cea de pe care vinde fructe de mare online ( fish2door.ro) – a avut in 2023 o cifra de afaceri de 8 milioane euro (41 mil lei ) cu 3 milioane euro profit ( 14 mil lei); compania este detinuta de mama sa, Nicolau Viorica
-firma OYSTER NP SRL – a avut in 2023 o cifra de afaceri de aproape 5 milione euro ( 23 mil lei ) cu 800.000 euro profit ( 4 mil lei); firma este detinuta de Nicolau Patricia
-firma Pesconic SRL – a avut in 2023 o cifra de afaceri de 2 milioane euro (9,7 mil lei ) cu 700.000 euro profit ( 3,5 mil lei); compania este detinuta de Nicolau Viorica
-firma COMMERCIAL DIPLOMATIC CLUB SRL a avut in 2023 o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 mil euro , insa a fost pe pierdere. Firma este detinuta de Nicolau Florian
Pescobar are doua firme pe numele sau, insa cifra de afaceri este mica. Acesta si-a transferat toate societatile pe alti membri din familie.