Divertisment

Onesti: A inceput editia jubiliara a Festivalului „TI AMO”

festival-Ti-Amo-BUNA-655x360Tineri solisti de muzica usoara, cu vârsta cuprinsa intre 6 si 12 ani din Albania, Bulgaria, Belarus, Elvetia, Georgia, Italia, Malta, Republica Moldova, Spania, Suedia, Ucraina precum si din România participa in aceasta saptamâna la Onesti la cea de-a XIX – a editie a Festivalului International de Muzica Usoara pentru copii „TI AMO”.

Evenimentul a debutat cu o parada pe strazile municipiului Onesti a delegatiilor tarilor participante la editia din acest an. Pentru ca bucuria sa fie maxima, alaturi de concurentii straini (din cele 11 tari mentionate) si de concurentii români prezenti la festival, la parada care va urma traseul Casa de Cultura a Sindicatelor – B-dul Republicii – Str. Postei – B-dul Oituz – Str. Tineretului – Casa de Cultura, au participat trupe de majorete de la scolile gimnaziale si de la colegiile si liceele din Onesti, dar si clovni si tineri care infatisau personaje de poveste.

Miercuri 21 mai, de la ora 18, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti a avut loc deschiderea festivalului, urmata de prima seara de concurs. Joi 22 mai, tot de la ora 18,00, este programata cea de-a doua seara a concursului, dupa care juriul va delibera in stabilirea premiilor editiei 2014 a prestigiosului festival onestean.

Mentionam ca, pe parcursul desfasurarii acestei manifestari muzicale, concurentii din tara si din strainatate au prilejul de a se bucura de excursii la Biserica de la Borzesti (ctitorita de Stefan cel Mare), la Manastirea Bogdana precum si la Salina Târgu – Ocna si in frumoasa statiune Slanic Moldova. Juriul festivalului este condus de realizatoarea de emisiuni TV, Carmen Olaru, de la TVR Iasi si Televiziunea Româna, alaturi de ea din juriu mai facând parte personalitati ale muzicii din mai multe tari straine, precum si profesorul si dirijorul onestean Iulian Munteanu si George Vanvu, realizator programe muzicale la Radio Iasi.

Pe lânga participarea a câte trei concurenti din Suedia si Italia, demna de remarcat este prezenta, la aceasta editie a Festivalului International de Muzica usoara pentru copii „TI AMO”, si a doua concurente din Ucraina, care vor interpreta in concurs doua melodii in limba româna.

Prof. Teodor Adobricai, presedintele festivalului onestean ne-a declarat: „Prin participarea celor mai buni interpreti de muzica usoara pentru copii, din tara si din strainatate, avem speranta de a ne bucura de una dintre cele mai frumoase editii a Festivalului «TI AMO», care sa prefateze cea de-a XX-a editie a acestei manifestari, din 2015!”.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/onesti-a-inceput-editia-jubiliara-a-festivalului-ti-amo/#sthash.JUSu9AqR.dpuf

Vezi și
Divertisment

Cine este eligibil pentru un transplant de păr?

Transplantul de păr a devenit, în zilele noastre, o procedură extrem de populară la care…
Vezi mai mult
Divertisment

Tu ştii cum să ai grijă de imprimanta ta?

Imprimanta este un dispozitiv electronic care reușește să îşi găsească locul în orice birou.
Vezi mai mult
Divertisment

Pantalonii, vedetele ţinutelor casual. Descoperă tipurile de pantaloni pe care trebuie să îi ai!

Pantalonii chiar sunt elementul care îţi poate schimba întreaga ţinută. Ei dau tonul pentru…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *