Onesti – Crimă înspăimântătoare pentru 150 de lei și o iconiță. Cinismul ucigașului: a revenit la locul crimei și a buzunărit victima

Un bărbat și o femeie au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru comiterea uneia din cele mai înfiorătoare crime din istoria recentă a României. Victimă i-a căzut un bătrân din Onești care se îndrepta spre casă.

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Ștefan Ionuț Sabadac, un bărbat din Onești, la 24 ani, 3 luni și 15 zile de închisoare prin contopirea pedepselor pentru omor calificat și tâlhărie calificată, la care s-a adaugat și un rest de pedeapsă dintr-o condamnare anterioară pentru furt calificat și distrugere.

Alături de acesta a fost condamnată și Claudia Asaftei, partenera sa de fărădelegi, la 6 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată. Și fratele de doar 12 ani al femeii a fost anchetat inițial, dar procurorii au dispus clasarea în cazul lui pentru existența unui motiv de neimputabilitate-era minor la data faptei.

Cei doi au fost obligați să îi achite soției victimei daune materiale de 30.000 de lei, iar Ștefan Ionuț Sabadac trebuie să îi plătească daune morale de 100.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

Fapta care a îngrozit locuitorii din Onești a avut loc în noaptea de 20 spre 21 mai 2022. Claudia Asaftei, mamă a doi copii, se afla pe strada Republicii din Onești alături de fratele ei de 12 ani. La un moment dat s-a întâlnit cu Ștefan Ionuț Sabadac și i-a arătat un bărbat în vârstă, care se deplasa pe un alt trotuar, propunându-i să îl jefuiască.

citeste articol integral pe Adevarul.ro

S-a întors și i-a furat și șapca

A întors victima cu faţa în sus, iar la plecare i-a pus şapca pe faţă. Cu cinism, criminalul a revenit asupra bătrânului pe care îl adusese în stare de inconștiență și i-a furat șapca. La faţa locului s-a deplasat rapid un echipaj SMURD, victima fiind transportată la spital în comă de grad III.

Bătrânul a fost supus ulterior mai multor intervenţii chirurgicale, iar pe 18.07.2022, în timp ce era în continuare internat, a decedat ca urmare a leziunilor grave suferite la nivelul capului.

Distribuie articol
comentezi?!