Home STIRI SI NOUTATI Oneștiul a protestat pentru AUTOSTRĂZI. Zeci de mașini s-au oprit și mai multe firme au încetat activitatea

Oneștiul a protestat pentru AUTOSTRĂZI. Zeci de mașini s-au oprit și mai multe firme au încetat activitatea

0
736

“Dacă eşti profesor, lasă elevii 15 minute în plus în pauză. Dacă eşti zidar, lasă mistria jos 15 minute. Dacă eşti şofer, lasă maşina 15 minute pe avarii. Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute”, a fost îndemnul lui Ștefan Mandachi, care a convins o mulțime de oameni să participe la protestul “România vrea autostrăzi #şîeu”. Antreprenori, angajați, șoferi, ong-uri, toți și-au oprit activitatea pentru 15 minute, vineri, 15 martie, de la ora 15:00. În toate marile orașe din România oamenii au ieșit în stradă sau au tras mașinile pe dreapta pentru a atrage atenția că țara, la 30 de ani de la Revoluție, nu are autostrăzi.

Oneștenii s-au alăturat mișcării #șîeu și timp de 15 minute mașinile s-au oprit în trafic și mai multe firme și-au suspendat activitatea, în semn de solidaritate cu cel care a inițiat protestul și pentru a atrage atenția că țara nu are autostrăzi. Ștefan Mandachi, un antreprenor din Suceava, a construit un metru de autostradă și singurul din Moldova, din banii săi. Acesta a vrut să arate că se poate.

Pe lângă șoferii care au oprit mașinile în trafic, în Onești, mai multe firme, printre care Lux-Artim, Sephard, Nevila, Albrau, Grup Șerban, Hotel Trotuș, Transilvania Broker, Draglen Termopane, Restaurantele LaMichele, Școala de șoferi Zebra, și-au oprit activitatea pentru 15 minute.

Și Asociația de Tineret Onestin s-a alăturat protestului cu mesajul: ”#amfostînstradă , nu doar pe net! #șînoi!”

Sursă foto: Claudiu Ștefănescu

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

Percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti la bănuiţi de infracţiuni în zona Valea Uzului

Poliţiştii din Bacău şi Harghita, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moin…