EvenimentSocial

ORA 12.00 – Comunicat de presă SITUAŢIA OPERATIVĂ LA NIVELUL JUDEŢULUI BACĂU ÎN DATA DE 27.01.2014,

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău este constituită o patrulă, pentru monitorizarea situaţiei din teritoriu.

La nivelul judeţului Bacău a fost operaţionalizată Grupa Operativă Integrată cu personal din cadrul structurilor MAI (I.S.U.J., I.P.J., I.J.J., G.J.Mb., Instituţia Prefectului).

De asemenea, la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost activată grupa operativă a unităţii.

 

În conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău, se circulă pe toate drumurile naţionale din judeţul Bacău, în condiţii de iarnă. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă frământată de 1 – 3 cm.

Pe drumurile naţionale se acţionează în acest moment cu 20 utilaje.

 

Pe perioada valabilităţii avertizării meteorologice se menţine măsura închiderii temporare a 3 sectoare de drumuri judeţene:

–         DJ 207 F, Pădureni – Ilieşti, km 24+700 – 27+700, în lungime de 3 km, cu variantele de circulaţie Bereşti Bistriţa – Pădureni şi Racova – Ilieşti;

–         DJ 252, Ocheni Găicena, km 75+100 – 85+100, în lungime de 10 km, cu variantele de circulaţie Huruieşti – Ocheni şi Dealu Morii – Găiceana (DJ 206 A);

–         DJ 252 B, Gioseni – Bazga, km 16+200 – 23+100, în lungime de 6,9 km cu variantele de circulaţie Chetriş – Gioseni şi Horgeşti – Răcătău – Bazga (DJ 252A).

Drumuri cu circulaţie îngreunată:

–         DJ 252 C, Marvila – Corbasca – Gherdana;

–         DJ 119 A Conţeşti – Bereşti;

–         DJ 206 B Parava – Dumbrava

Pe celelalte drumuri judeţene din judeţul Bacău, se circulă în condiţii de iarnă. Pe drumurile judeţene se acţionează cu 29 utilaje.

 

Pentru remedierea avariei produsă la postul de transformare din comuna Strugari, trei echipe din cadrul E-On se află în teren şi acţionează pentru înlocuirea acestuia. În momentul de faţă aproximativ 100 de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică.

În judeţul Bacău nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu gaze naturale.

 

În data de 28 ianurie a.c. se reiau cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţil Bacău, cu excepţia Şcolii Gimnaziale Vultureni, a Şcolii Gimnaziale “Alexandru cel Bun” Berzunţi şi a Şcolii Gimnaziale “Ioniţă Sandu Sturdza” Săuceşti.

 

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău, toţi pacienţii care sunt planificaţi pentru efectuarea procedurilor de dializă în cursul zilei de astăzi se află la unităţile spitaliceşti.

În judeţul Bacău sunt asigurate 4748 locuri de adăpostire pentru persoanele surprinse în trafic pe perioada sezonului rece, precum şi 1303 de locuri pentru persoanele fără adăpost.

 

Situaţia persoanelor fără adăpost cazate în centrele special amenajate din judeţul Bacău:

Nr. crt.

Localitate

Locaţie adăpost

Număr de persoane cazate

Mun. Bacău Tabăra de sinistraţi, Calea Moldovei, nr. 96 – 98

23

Mun. Moineşti Sediul S.P.A.S., str. Căpitan Zăgănescu, nr. 18

6

TOTAL

29

27.01.2014

 

Vezi și
Social

De ce rezervorul din inox este mai util pentru depozitarea lichidelor?

Pe scurt, rezervoare inox cunosc un succes fulgurant în rândul vitcultorilor și nu numai.
Vezi mai mult
Social

Cum să alegi furnizorul de materiale și echipamente de sablare

Sablarea asigură pregătirea suprafețelor pentru tratamente ulterioare, fiind în esență o…
Vezi mai mult
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *