EvenimentSocial

ORA 21.00 – Comunicat de presă SITUAŢIA OPERATIVĂ LA NIVELUL JUDEŢULUI BACĂU ÎN DATA DE 27.01.2014,

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău este constituită o patrulă, pentru monitorizarea situaţiei din teritoriu.

La nivelul judeţului Bacău a fost operaţionalizată Grupa Operativă Integrată cu personal din cadrul structurilor MAI (I.S.U.J., I.P.J., I.J.J., G.J.Mb., Instituţia Prefectului).

De asemenea, la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost activată grupa operativă a unităţii.

 

În conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău, pe DN 11, km 158+100, se circulă pe un singur sens. Pe celelalte drumuri naţionale din judeţul Bacău se circulă în condiţii de iarnă. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă frământată de circa 1-3 cm.

Pe drumurile naţionale se acţionează în acest moment cu 12 utilaje.

 

Ca urmare a prognozei meteorologice valabilă pentru următoarele zile, Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău,  a luat preventiv măsura închiderii temporare a 3 sectoare de drumuri judeţene:

–         DJ 207 F, Pădureni – Ilieşti, km 24+700 – 27+700, în lungime de 3 km, cu variantele de circulaţie Bereşti Bistriţa – Pădureni şi Racova – Ilieşti;

–         DJ 252, Ocheni Găicena, km 75+100 – 85+100, în lungime de 10 km, cu variantele de circulaţie Huruieşti – Ocheni şi Dealu Morii – Găiceana (DJ 206 A);

–         DJ 252 B, Gioseni – Bazga, km 16+200 – 23+100, în lungime de 6,9 km cu variantele de circulaţie Chetriş – Gioseni şi Horgeşti – Răcătău – Bazga (DJ 252A).

Drumuri cu circulaţie blocată:

–         DJ 252, Soci – Găiceana;

–         DJ 119A, tronsonul Conţeşti – Urecheşti şi tronsonul Bereşti – limită judeţ Vrancea.

 

Pe celelalte drumuri judeţene din judeţul Bacău, se circulă în condiţii de iarnă.

Pe drumurile judeţene se acţionează cu 29 de utilaje.

 

La iniţiativa prefectului Claudiu-Octavian Șerban, șoferii celor 64 de TIR-uri care staționează pe raza municipiului Bacău din cauza restricţiilor de trafic impuse în condiţii meteo extreme, au folosit drept adăpost față de viscol parcarea supermarket-ului REAL, prin interesul şi deschiderea manifestate de conducerea supermarket-ului, fapt ce a permis celor aproximativ 70 de persoane să beneficieze de acces la grupurile sanitare şi la magazinele cu produse alimentare.

În colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi, s-au luat măsuri și s-au desfășurat acțiuni prin care aceste persoane au beneficiat în cursul zilei de ieri și astăzi de ceai cald, apă și sandwich-uri.

În cursul acestei nopţi, pe măsură ce restricţiile impuse vor fi ridicate, şoferii vor avea posibilitatea să plece către destinaţie.

De asemenea, s-a luat măsura prelungirii perioadei de valabilitate a rovignietei, pentru acele autovehicule cărora le expira.

 

În intervalul 27.01.2014, ora 05.00 – 27.01.2014, ora 20.00, la nivelul judeţului Bacău au acţionat 178 cadre MAI (3 ISUJ, 6 IJJ, 169 IPJ), cu 77 de mijloace (1 ISUJ, 2 IJJ, 74 IPJ). De asemenea, din cadrul Direcţie Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău au acţionat 12 de lucrători cu 12 utilaje, iar din cadrul Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău au acţionat 29 de lucrători cu 29 de utilaje.

 

În judeţul Bacău nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale.

 

În data de 28 ianurie a.c. se reiau cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţil Bacău, cu excepţia Şcolii Gimnaziale Vultureni, a Şcolii Gimnaziale “Alexandru cel Bun” Berzunţi şi a Şcolii Gimnaziale “Ioniţă Sandu Sturdza” Săuceşti.

 

În judeţul Bacău sunt asigurate 4748 locuri de adăpostire pentru persoanele surprinse în trafic pe perioada sezonului rece, precum şi 1303 de locuri pentru persoanele fără adăpost.

27.01.2014

 

Vezi și
Social

De ce rezervorul din inox este mai util pentru depozitarea lichidelor?

Pe scurt, rezervoare inox cunosc un succes fulgurant în rândul vitcultorilor și nu numai.
Vezi mai mult
Social

Cum să alegi furnizorul de materiale și echipamente de sablare

Sablarea asigură pregătirea suprafețelor pentru tratamente ulterioare, fiind în esență o…
Vezi mai mult
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *