Connect with us

Politic

Partidul Social Democrat – Onești schimbă generaţiile!

Published

on

În data de 18 octombrie 2013, la sediul PSD din Onești, a avut loc o conferință de presă, ca urmare a ședinței de birou executiv din data de 10 octombrie 2013, care a avut loc la Bacău, unde au apărut câteva modificări la nivel de birou de conducere a câtorva organizații din județ. Conferința de presă a fost susținută de Nicolae Gnatiuc, secondat de Ioan Paris și Corina Alexe.

Preşedinte interimar şi echipă tânără

În urma Ședinței Biroului Executiv de la Bacău din 10 octombrie 2013, viceprimarul Municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a fost propus pentru a prelua funcția de Președinte Interimar al Organizației Municipale PSD Onești, alături de un Birou Interimar format din 13 membri.
În cadrul ședinței, fostul Președinte al Organizației, PSD Onești Emil Lemnaru a înaintat cererea de demisie către Președintele Organizației Județene, iar aceasta a fost acceptată, după care sa votat în unanimitate noua formulă interimară de conducere.
În cadrul conferinței de presă de la Onești, Nicolae Gnatiuc a anunțat și componența Biroului simplu: Ioan Paris, Ioan Tofan, Lucian Stan, Alexe Corina, Forcoş Bogdan, Antohe Loredana, Claudiu Găburel, Emil Tenie, Leca Alexandra, Asavei Adrian, Sergentu Adrian și Holban Valentin.

Primul examen: alegerile europarlamentare
„Alături de cei 13 colegi, am misiunea principală de a pregăti următorul examen politic, și anume, alegerile europarlamentare ce vor avea loc în primăvară. Acesta este un prim examen pe care trebuie să îl dăm și, în funcție de acesta, vom analiza dacă putem continua așa sau într-o altă formulă. Ideea ar fi să ne facem treaba bine, fiecare de pe poziția pe care o are, iar rezultatele noastre individuale să devină un rezultat bun, colectiv!
Trebuie să avem un punct de vedere comun, respectarea alianțelor pe care le avem, trebuie să întâlnim o atmosfera bună de lucru ori aceasta nu se poate face decât respectând niște reguli.
O primă întâlnire, alături de biroul politic, a avut loc în urmă cu câteva zile, unde s-au fixat anumite principii de lucru, s-au trasat niște sarcini, am observat că există o atmosferă bună de lucru și sunt încrezător că, în primăvară, vom avea un rezultat bun la alegeri”, a spus Nicolae Gnatiuc.
Întrebări şi răspunsuri
Întrebat de ce Emil Lemnaru nu se regăsește pe lista echipei PSD Onești, Nicolae Gnatiuc a explicat:
„În principiu schimbarea care a avut loc la Onești și la Sascut a fost datorată lipsei de performanță la ultimul examen politic din 2012, iar dacă echipa din care făcea parte Emil Lemnaru, chiar conducând-o, nu a avut o performanţă politică notabilă, nu putea fi de bun augur pentru a face parte din primul eșalon al partidului în acest moment.”
„Era necesară de mai mult timp întinerirea echipei de la PSD Onești!”, a declarat Ioan Paris, prezent la conferința de presă.
Legat de plecarea lui Emil Lemnaru din Consiliul Local, Nicolae Gnatiuc a declarat:
„Nu s-a pus până în acest moment niciodată în discuție acest aspect, însă orice consilier PSD va rămâne în Consiliu Local, atât timp cât își face treaba bine acolo, oricine e posibil să nu meargă până la capătul acestui mandat, dacă performanța lui administrativă, politică nu este bună.”
„Ne-am bucura să fim sprijiniți de încrederea tuturor locuitorilor Municipiului Onești, indiferent din ce formațiune fac parte, acest lucru fiind benefic pentru toată populația municipiului și le mulțumim pe această cale dacă o fac!
Îmi doresc o relație bună cu toate partidele politice, cu președinții și membrii laolaltă, respect, nu-mi doresc decât o relație decentă cu orice membru din orice partid politic!”, a adăugat Nicolae Gnatiuc.
La întrebarea dacă „este așteptat primarul Laurențiu Neghină în PSD?”, Nicolae Gnatiuc a răspuns:
„Orice om de valoare care poate să aducă plus valoare Partidului Social Democrat este așteptat în Partid. Domnul Laurențiu Neghină este un om care a dovedit că este performant în administrație și în politică și, de ce nu, poate să fie un viitor membru PSD de succes! ”
Cristina NECHITA

http://www.ziarulora25.ro/ziar1/index.php/stiri1/stiri-locale1/politic/3994-partidul-social-democrat-onesti-schimba-generatiile

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending