Connect with us

National

Patronii au termen până în iulie să declare beneficiarii reali ai afacerii. Atenție: se poate ajunge la dizolvarea societății!

Published

on

Asociații și acționarii celor circa 15.000 de firme din județul Bacău au termen până în luna iulie, ca să se conformeze prevederilor Legii pentru prevenirea spălării de bani și a faptelor de finanțare a terorismului (Legea nr. 129/2019). Termenul limită pare îndepărtat, însă sunt previzibile cozile infernale de pe ultima „sută de metri”, la Registrul Comerțului, deoarece nu doar firmele au această obligație, ci și asociațiile și fundațiile.

Oficiul Registrului Comerțului va avea de acum un registru în care vor fi trecuți informații privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înmatriculare în registrul comerțului. Persoanele juridice vizate au obligația de a depune la înmatriculare, anual, sau ori de câte ori intervine o modificare, o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul Beneficiarilor Reali.

„Declarația se depune direct la sediu, unde se completează o declarație de față cu un lucrător, sau în formă autentică, la notar. Sunt singurele variante, deci nu și online”, a declarat Ghiorghiță Patrichi, directorul Oficiului Registrului Comerțului Bacău. Declarația se va depune în termen de 15 zile de la aprobarea bilanțului contabil.

Amenzile pentru nedepunerea declarației sunt de la 5 la 10 mii de lei, dar se poate ajunge la dizolvarea societății.

Cine sunt beneficiarii reali? Persoana sau persoanele care controlează o persoană juridică prin exercitarea dreptului de proprietate, în mod direct sau indirect, asupra unui număr de acțiuni,  persoana juridică deținută sau controlată nefiind o persoană juridică înregistrată la registrul comerțului ale cărei acțiuni sunt tranzacționate pe o piață reglementată. Persoana ce asigură conducerea persoanei juridice și persoana fizică beneficiară a cel puțin 25% din bunurile sau acțiunile unei persoane juridice.

Sursa: Ziarul de Bacau

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

National

OUG privind amânarea ratelor a fost publicată în Monitor. Până când pot fi depuse cererile și în ce condiții

Published

on

Ordonanța de Urgență adoptată luni de executiv, care prevede posibilitatea amânării ratelor la bancă până la o perioadă de 9 luni, a fost publicată în Monitorul Oficial. Românii vor putea depune la bancă solicitare pentru amânarea ratelor în următoarele 45 de zile, adică până la jumătatea lunii mai. Ordonanța prevede posibilitatea amânării ratelor, cu condiția ca persoanele care solicită acest lucru să nu aibă restanțe. „Cea mai curajoasă măsură din UE”, a scris ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pe Facebook.

(mai mult…)

Continue Reading

National

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic

Published

on

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic pentru salariații angajatorilor care își reduc sau își întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2, anunță Ministerul Economiei.

(mai mult…)

Continue Reading

National

Scenariul 4 al crizei COVID-19. Zeci de spitale din țară, desemnate să trateze pacienții cu coronavirus care au și alte boli

Published

on

Ministerul Sănătății a emis un ordin de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor  în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și  Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

(mai mult…)

Continue Reading

Trending