Divertisment

Patru mituri despre tratmentul cu implant dentar

Portrait of beautiful smiling blond model dressed in summer hipster clothes. Trendy girl posing in the street background. Funny and positive woman having fun

1. Procedura este foarte dureroasă

Implantul dentar a încetat de mult timp să fie o intervenție dureroasă – analgezicele moderne permit fără probleme acest lucru. Contrar credinței populare, osul maxilarului, în care este inserat implantul, nu are receptori nervoși și, prin urmare, nici nu poate provoca durere. Iar cele mai noi soluții tehnologice, cum ar fi metoda de plasare a implantului fără tăieturi, un sistem inovator de diagnosticare computerizată, planificare a tratamentului și operații, ajută la evitarea senzațiilor dureroase de după intervenție.

Implantul poate fi instalat nu numai nedureros, ci și rapid. Procedura în sine durează aproximativ 20 de minute. Cele mai recente dezvoltări permit instalarea a opt implanturi și coroane în decurs de numai 60 de minute!

 

2.  Implanturile au șanse mari să nu se integreze

Implantul este realizat din titan pur din punct de vedere comercial. Titanul este un metal bioinert pe care sistemul imunitar uman nu îl percepe ca material străin și, prin urmare, se integrează foarte bine în țesutul osos. Implanturile sunt absolut inofensive pentru sănătate. Implantologia modernă se mandreste cu un procent de succes al integrării osoase a implanturilor dentare de peste 97%. Aceste date sunt confirmate de cercetări științifice independente internaționale.

Anul 2008 a fost marcat de apariția implanturilor de a treia generație. Riscul lor de respingere este redus aproape la zero. De exemplu, studii independente au confirmat că din 130.000 de implanturi instalate anul trecut, niciunul nu a fost respins!

Totuși, aici vorbim despre produse certificate conform standardelor internaționale de la cei mai mari producători din lume. Dacă nu doriți să riscați, acordați atenție companiei care a realizat implantul și cât de înalți sunt indicatorii de calitate ai produselor sale – aceste informații pot fi găsite întotdeauna în surse deschise.

 

3. Implantul dentar este foarte scump

Există diferite segmente de preț pentru implanturile dentare. Gama de prețuri este imensă: de la 300 la 1500 de euro pentru un implant. Practic, în prezent, există pe piață implanturi dentare disponibile oricărui pacient, indiferent de situația sa financiară.

Cea mai recentă dezvoltare tehnologică de pe piață este implantarea cu „încărcare imediată”, când o coroană, de regulă temporară, este plasată pe implant la scurt timp după operație, în funcție de recomandările medicului dentist.

Un implant dentar de calitate, îngrijit corespunzător, poate rezista fără probleme în cavitatea orală chiar și toată viața. Și astfel, merită pe deplin investiția!

 

4. Implanturile au nevoie de o lungă perioadă de reabilitare

Tehnologiile moderne fac posibilă realizarea intervenției într-o singură ședință fără tăierea extinsă a gingiilor. Avantajul acestei metode chirurgicale este numărul minim de manipulări ale țesuturilor moi – nu vor exista cusături, ceea ce scurtează semnificativ perioada de vindecare și ameliorează senzația de disconfort.

Vezi și
Divertisment

BitCase - Raiul huselor personalizate pentru iPhone, Samsung si Huawei

Vara anului 2021 a venit cu surprize pentru pasionații de huse cu spate din sticlă, care au un…
Vezi mai mult
Divertisment

Cum se poate realiza un machiaj perfect pentru vară

Primul pas este pregătirea tenului, iar asta înseamnă practic o rutină corectă urmărită zi de…
Vezi mai mult
Divertisment

Cine este eligibil pentru un transplant de păr?

Transplantul de păr a devenit, în zilele noastre, o procedură extrem de populară la care…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *