Patru suspecți au fost reținuți de DIICOT. Sunt acuzați că au forțat o femeie să presteze servicii sexuale în Bacău și în alte 6 orașe

La data de 13 noiembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au emis mandate de reținere pentru patru suspecți, care sunt investigați în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc în scopul consumului propriu.

S-a reținut că, în cursul lunii august 2023, trei dintre inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie a aderat și cel de al patrulea, scopul fiind exploatarea unei persoane vătămate majore. Asupra acesteia au exercitat acte de constrângere fizică și psihică (violență fizică, manipulare sentimentală și diverse modalități de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte și Constanţa.

Totodată, liderul grupului a pus la dispoziţia persoanei vătămate droguri de risc (canabis) atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi.

Distribuie articol
comentezi?!