Pensiile vor crește cu mai puțin față de cât s-a promis

Ultima veste privind majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024, dată de către primul-ministru Marcel Ciolacu, provoacă o mare dezamăgire în rândul pensionarilor.

După ce, la finele lunii septembrie, anunța că, în medie, va fi o indexare de 15 la sută, pensiile mici urmând să crească mai mult decât atât, iar cele mari cu mai puțin, acum Premierul României vine cu un procent mai mic.

”România are legi. La anul va avea o indexare de 13,8 la sută, este indicele de inflație pe anul trecut. În noua lege se regăsește din nou acest fapt, că trebuie cu indicele de inflație anuală, intervenit pe pensii”, a declarat primul-ministru, zilele acestea, la un post central de televiziune.

Anterior, a mai spus că: ”De la întâi ianuarie toată lumea primește la fel. Inechitățile se vor repara prin noua lege a pensiilor, e cu totul altceva”. Totodată, premierul s-a arătat încrezător că noua lege va trece prin Parlament până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru ca apoi să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2024, notează Deșteptarea.ro.

Distribuie articol
comentezi?!