Percheziții în Bacău și Suceava. Un bărbat a fost reținut pentru crimă

Polițiștii și procurorii din județul Mureș au dispus arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 46 de ani din județul Cluj. Acesta este suspectat de omor calificat, tâlhărie și distrugere. Conform informațiilor furnizate de autorități, individul ar fi pătruns în locuința unei femei, iar în momentul în care aceasta l-a surprins în flagrant, ar fi recurs la acte de violență, sufocând-o. Într-o încercare de a șterge orice urmă a infracțiunii sale, bărbatul a incendiat casa. Cadavrul femeii a fost descoperit ulterior de către pompieri, interveniți pentru a stinge incendiul.

Poliţiştii şi procurorii din Mureş au făcut cercetări, după ce, în urma unui incendiu produs în 6 noiembrie, a fost descoperit cadavrul unei femei de 58 de ani, existând suspiciuni că a fost victima unui omor.

Pentru administrarea probatoriului, prin delegarea de către procurorul de caz a organelor de urmărire penală din cadrul IPJ Mureş, la data de 11 noiembrie 2023 au fost efectuate, în judeţele Suceava şi Bacău, trei percheziţii domiciliare. Au fost identificate bijuterii şi un telefon mobil, posibil să fi fost sustrase din locuinţa persoanei vătămate, dar şi alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Mureş.

Bărbatul, domiciliat în Cluj-Napoca, a fost găsit de oamenii legii în județul Suceava, fiind inițial reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat.

Conform concluziilor procurorilor, în intervalul de timp dintre 5 și 6 noiembrie, suspectul a intrat fără drept în casa unei femei din Gornești, cu intenția de a fura bunuri. A fost prins în flagrant de proprietara casei, iar în încercarea de a scăpa, individul a recurs la violență, sufocând-o. Mai apoi, acesta a sustras atât bani, cât și alte bunuri, lăsând în urmă haos în locuința victimei.

Apoi, cu scopul de a şterge urmele infracţiunilor comise şi probabil cu intenţia de a simula un incendiu accidental, autorul a incendiat diferite obiecte de îmbrăcăminte şi de mobilier aflate în camera din mijloc a locuinţei, distrugând, degradând şi aducânt în stare de neîntrebuinţare locuinţa victimei şi a obiectelor din interiorul acesteia”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Distribuie articol
comentezi?!