Percheziții la “hacktiviști” care au atacat site-uri ale instituțiilor publice

La data de 29.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, efectuează  6 percheziții domiciliare și  pun în executare un număr de 8 mandate de aducere, într-o cauză privind  săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea funcționării sistemelor informatice,  transfer neautorizat de date informatice și  operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Buzău, BCCO Bacău, SCCO Vaslui și SCCO Bistrița-Năsăud și a jandarmilor Brigăzii speciale de Intervenție a Jandarmeriei, conform Deșteptarea.ro.

Activitatea de hacktivism poate îmbrăca diverse forme, printre care:

– Defacement-uri și atacuri cibernetice: hacktiviștii pot pătrunde în site-uri web și le pot modifica conținutul (defacement), afișând mesaje sau simboluri relevante pentru cauza pe care o susțin.

– Scurgeri de informații (leaks): hacktiviștii pot accesa și divulga informații secrete sau confidențiale. Aceste scurgeri pot avea un impact semnificativ asupra organizațiilor sau instituțiilor vizate.

– Atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service): hacktiviștii pot utiliza tehnici de atac pentru a suprasolicita un server sau o rețea, blocând accesul utilizatorilor legitimi la resursele respective. 

Distribuie articol
comentezi?!