Performanța carierei pentru atletul Gabriel Bitan, CSM Onești, la Campionatele Europene de la Istanbul

Gabriel Bitan (24 de ani, legitimat la CSM Onești) a reușit performanța carierei la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul, unde s-a clasat pe locul trei în proba de săritură în lungime și a cucerit medalia de bronz. A fost a doua medalie pentru delegația României, după ce Claudia Bobocea ieșise a doua la 1500 de metri.

Tânărul de 24 de ani a sărit 8 metri, fiind depășit în finală de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8.30 metri, şi de suedezul Thobias Montler, cu 8.19 metri. Conform ProSport, Gabriel Bitan a făcut un salt impresionant față de Europenele precedente, din martie 2021, de la Torun, unde se clasase doar pe locul 8, cu o săritură de 7.72 metri.

La prima săritură am intrat destul de bine, dar la următoarele două…ceva nu mi-a ieșit și atunci a intervenit antrenorul meu și doamna președinte a federației, Anișoara Cușmir, care mi-au explicat cam ce trebuie să fac pentru a îmbunătăți!

Până la urmă am reușit să obțin această medalie de bronz, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândesc de acum la Campionatele Mondiale din vară, unde este și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice 2024… Voi reveni în țară, voi avea o săptămână de refacere, după care mă întorc la antrenamente”, a declarat Gabriel Bitan pentru ProSport.

Distribuie articol
comentezi?!