STIRI SI NOUTATI

Pesta porcină a ajuns la Onești

Astăzi, 21 februarie, a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane la 6 porci domestici morți, în gospodăria unui proprietar din localitatea Onești, cartier Slobozia-Belci. Diagnosticul a fost stabilit de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală. Serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodăria afectată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport. De asemenea, se procedează la uciderea preventivă a efectivului de porci rămas în exploatație, ecarisarea cadavrelor și dezinfecția în focar.

Prefectul județului Bacău, Luminița Maricica Coșa, a convocat primarii sau reprezentanții primăriilor din jurul Oneștiului și membrii D.S.V.S.A. Bacău pentru a stabili planul de măsuri pentru controlul, combaterea și eradicarea pestei porcine din zona Oneștiului.

Conform planului de măsuri s-a stabilit o zonă de protecție, care se compune dintr-o parte a localității Onești, pe o raza de 3 km în jurul exploatației infectate și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km.

Zona de protecție cuprinde Slobozia, cătunul Belci din municipiul Onești și perimetrul cuprins între străzile Calea Bacăului, Calea Mărășești monument DADA, gară, strada Avântului, cătunul Ciortea de sus din localitatea Brătila, comuna Helegiu.

Zona de supraveghere cuprinde localitățile  Brătești, Bârsănești , Caraclău din comuna Bârsănești ; Brătila, Deleni, Dragugesti, Helegiu din comuna Helegiu; Temelia, Paltinata, Motocesti din comuna Gura Vaii; Borzesti, Onesti – municipiul Onesti; Răcăuți, Buciumi din comuna Buciumi; Gutinas, Radeana din comuna Stefan cel Mare; Casin din comuna Casin; Filipesti, Bogdanesti din comuna Bogdănești; Pârgăresti, Pârăul Boghii din comuna Pârgărești; Tuta, Viisoara, Targu Trotus din comuna Târgu Trotuș.

Sursă foto: a1.ro

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Furt cercetat de poliţişti

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 15.00, Poliţia Staţiunii Târgu Ocna a fost sesizată cu…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Prins în trafic de poliţişti, sub influenţa alcoolului

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 11.30, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Șeful SIAS RĂSTOARNĂ cazul Onești: Victimele au fost UCISE pentru că l-au ATACAT pe agresor. Mascații au spart ușa cu greu

Scurtu Alexandru, șeful SIAS, a făcut precizări după ce mascații au fost acuzați că nu au…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *