Peste 1300 de sancțiuni și amenzi de peste 620.000 lei. Acesta este bilanțul polițiștilor după mini vacanță

În perioada 11-15 august a.c., poliţiştii băcăuani au fost la datorie şi au acţionat cu fermitate, pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută de cetățeni într-un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Peste 120 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale au executat, zilnic, misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 11-15 august a.c.

Polițiștii au intervenit la 716 solicitări primite din partea cetățenilor, din care 608 semnalate prin 112. Totodată, au fost organizate 12 acțiuni și au fost efectuate 4 percheziții.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat în flagrant delict, 24 de persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, au confiscat bunuri în valoare de 13.900 de lei şi au fost sesizaţi cu privire la 105 infracţiuni, din care 53 contra persoanei și 11 contra patrimoniului.

Polițiștii au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, sancționând atât încălcarea normelor de conviețuire socială cât și nerespectarea normelor rutiere.

Astfel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au aplicat 1309 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 627.000 de lei.

Față de 163 de conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere, dintre care 98 pentru viteză și 8 pentru alcool. În alte 29 de situații s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare.

Distribuie articol
comentezi?!