Peste 500 de persoane vârstnice își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor. Acțiune SufletEȘTI pentru verificarea/curățarea sobelor și coșurilor de fum ale bătrânilor!

Conform datelor ISU peste 500 de persoane vârstnice își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor. Cele mai multe cazuri soldate cu decese se înregistrează în rândul persoanelor de peste 70 de ani. Anul trecut, în România s-au produs, în medie, zilnic, 19 incendii la locuințe, majoritatea dintre acestea în mediul rural.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, e.on și Delgaz Grid lansează o nouă campanie națională de informare, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”.
Campania își propune să sublinieze importanța decisivă a măsurilor de prevenție care trebuie respectate de către cei în cauză sau de către aparținători, pentru preîntâmpinarea unor evenimente soldate, de cele mai multe ori, cu pierderi de vieți și pagube materiale însemnate.
Mesajele acesteia aduc în prim-plan necesitatea schimbării mentalității, în special în cazul persoanelor în vârstă, în ceea ce privește importanța realizării din timp a lucrărilor de întreținere, a reviziilor periodice și a reparării instalațiilor electrice și de încălzire, precum și a coșurilor de fum.
În Onești, Mihai Zarzu, de la SufletEȘTI derulează o campanie care vine în ajutorul bătrânilor și nu mai au forța să-și curețe singuri sobele și coșurile de fum. Această acțiune este derulată alături de un coșar autorizat – Daniel Popa.
Dacă doriți să îi susțineți în această acțiune, o puteți face prin contul asociației:
Asociația SufletEȘTI
RO89BTRLRONCRT0564947201 (LEI) RO39BTRLEURCRT0564947201 (EURO)
Codul Swift/Bic este: BTRLRO22
Mulțumim din suflet tuturor!!!
Sursă foto: SufletEȘTI
Distribuie articol
comentezi?!