Connect with us

Economie

Peste 7.000 de băcăuani au ieșit la pensie în 2019. Cea mai mare pensie din județ depășește 29.000 de lei

Published

on

Deși raportul pe anul acesta nu este finalizat, Casa de Pensii Bacău a anunțat că în 2019, inclusiv în noiembrie, numărul persoanelor care s-au pensionat a fost de 7.365. În același timp, 7.569 de pensii au fost recalculate, în funcție de modificările legislative survenite tot anul acesta.

Pensia medie de stat, în decembrie, a fost de 1.347 de lei. Cea la limită de vârstă a fost de puțin peste 1.500 de lei, cea anticipată de 1.700 de lei, cea anticipată parția de puțin peste 1.100 de lei, iar pensiile de invaliditate și urmaș au fost de circa 700 de lei.

Pensiile de agricultori la limită de vârstă sunt în jur de 500 de lei. Cele mai mici pensii sunt cele de invaliditate -254 de lei. „Pensionarii cu venituri sub nivelul pensiei sociale minime garantate beneficiază de indemnizație socială până la atingerea nivelului de 704 lei/lună”, menționează Alina Iftode, directorul Casei de Pensii. Doar 40 la sută dintre pensionari primesc pensia pe card. Citește continuarea pe Ziarul de Bacău

Sursa: Ziarul de Bacău

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Chimcomplex vrea sa faca un dezinfectant contra COVID-19

Published

on

Compania Chimcomplex, care produce substanțe cu concentrații foarte puternice, industriale, pe bază de sare, susține că își poate adapta linia de producție pentru o concentrație redusă, recunoscută de OMS ca fiind eficientă împotriva virusului care produce COVID-19.  Chimcomplex a cerut Ministerului Sănătății, în 17 martie, aviz pentru a produce în combinatele sale chimice, Chimcomplex Borzești și Râmnicu Vâlcea, biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentrație de 1,25%, ”care va putea fi utilizat de către toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali”.
Citeşte întreaga ştire: Un complex chimic vrea să acopere nevoile naționale de biocid. Discută cu Ministerul Sănătății pentru un dezinfectant împotriva COVID-19

Continue Reading

Economie

Restanțe bancare mari în Bacău

Published

on

Anul bancar 2020 al băcăuanilor a început cu o creștere, deși moderată, a restanțelor la credite, după trei luni anterioare de scădere. La finalul anului trecut, restanțele au fost în scădere și au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii doi ani. După tradiționala perioadă a sărbătorilor de iarnă, era însă de așteptat reluarea creșterii. Dar, lângă acestea, și economiile bancare și volumul creditelor au fost în creștere.

(mai mult…)

Continue Reading

Economie

Amenzi de peste 200.000 lei, pentru muncă ”la negru”

Published

on

Nu mai puțin de 15 la sută dintre angajatorii verificați, în ianuarie, în ceea ce privește respectarea legislației muncii au fost surprinși că se abat de la aceasta. Ceea ce este o proporție destul de mare. Mai exact, dintre cei 217 agenți economici care au trecut luna trecută prin vizorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, 32 au fost amendați, deoarece au fost surprinși că încalcă flagrant legislația amintită.

(mai mult…)

Continue Reading

Trending