Polițiști condamnați la închisoare pentru că cereau mită de la șoferii pe care îi opreau în trafic

Doi agenți rutieri au fost condamnați la ani grei de închisoare fiind prinși că cereau mită de la șoferii vitezomani pe care îi opreau în trafic. Polițiștii îi dădeau o parte din șpagă și ofițerului care îi coordona și care nu era străin de practicile lor.

Curtea de Apel Bacău i-a condamnat definitiv în 20 aprilie pe Marius Laurențiu Greaca și Constantin Neamțu, doi polițiști din Piatra Neamț, la 6 ani și 2 luni de închisoare, respectiv 5 ani și 2 luni de închisoare pentru luare și dare de mită. Cei doi au fost obligați să achite statului contravaloarea șpăgilor primite, care se ridică la aproape 6.000 de lei, precizează Adevărul.

Anchetatorii au stabilit că cei doi agenți de la Poliția Rutieră Neamț opreau șoferi în trafic și în loc să îi amendeze, le cereau mită diverse sume de bani, vorbind cifrat: „Plătește un punct amendă”.

Cei doi polițiști au negat constant atât pe parcursul urmăririi penale, cât și al judecății, că ar fi luat șpagă. Mai mult, aceștia au susținut că nu s-a stabilit în ce scop au primit sumele de bani de la șoferi și au atacat inclusiv înregistrările audio-video realizate de camera video instalată în autospeciala de Poliție, spunând că ar fi fost modificate.

Ulterior, au revenit și au recunoscut faptele, solicitând chiar încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției, dar cererile le-au fost respinse pentru că solicitaseră ca pedepsele la care urmau să fie condamnați să fie suspendate sub supraveghere.

Instanța de judecată a respins ca nefondate solicitările polițiștilor și a menținut ca probe inclusiv înregistrările ambientale realizate cu autorizarea unui judecător de către polițiști. Discuțiile dintre oamenii legii în autospeciala de Poliție, dar și cu șoferii sunt savuroase

Distribuie articol
comentezi?!