STIRI SI NOUTATI

POLIȚIȘTII BĂCĂUANI DESFĂȘOARĂ MISIUNI SPECIFICE IN CONTEXTUL PREVENIRII ȘI COMBATERII RĂSPÂNDIRII COVID-19

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat acţiunile pe raza întregului judeţ. Aceştia au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de efective formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii de control au fost angrenate în activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară impuse în această perioadă .

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 175 de obiective, au fost legitimate peste 2000 de persoane și au fost verificate 440 de mijloace de transport, din care 70 de mijloace de transport în comun.

Echipele mixte de control au identificat 75 de situaţii de nerespectare a măsurii de protecţie individuală în care s-a impus măsura sancționării contravenționale.

Aseară, începând cu ora 22.00, poliţiştii, împreună cu jandarmi, au acţionat în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, precum şi în privinţa modificărilor în ceea ce priveşte restricţiile, cum ar fi intervalul orar în care este restricţionată deplasarea, respectiv 22-05.

Astfel, poliţiştii alături de jandarmi au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricţiile de circulaţie, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Sars-Cov 2.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.

Sursa: IPJ Bacău

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *