Home STIRI SI NOUTATI Porţi deschise la I.P.J. Bacău pentru copiii din mediul rural

Porţi deschise la I.P.J. Bacău pentru copiii din mediul rural

0
378

I.P.J. Bacău şi-a deschis astăzi porţile pentru copiii care au venit în vizită cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie. Cei mici au putut vedea armele şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor şi au primit informaţii despre misiunile la care  participă oamenii legii.

Poliţia Română aniversează pe 25 martie 197 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextual aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Astfel, elevii din trei comune din judeţul Bacău, Gârleni, Horgeşti şi Dofteana au vizitat astăzi sediul I.P.J. Bacău, aflând mai multe despre meseria de poliţist. Copiii s-au strâns apoi în curtea inspectoratului unde mascaţii, criminaliştii, poliţiştii rutieri, de prevenirea criminalităţii şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase le-au pregătit demonstraţii de intervenţie, o expoziţie cu echipamentele şi autospecialele folosite la intervenţii şi un laborator criminalistic cu atelier de amprentare.

Aparatură, truse criminalistice, sirene, rampe luminoase, cătuşe, cagule, scuturi şi instrumente de lucru, toate au fost încercate de copiii curioşi.

La sfârşit toţi au fost răsplătiţi cu bomboane, semne de carte, materiale preventive,  insigne, pixuri şi orare, obţinute de I.P.J. Bacău prin proiectul “Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţile de romi şi alte comunităţi dezavantajate socio-economic”, finanţat prin Programul de Cooperare România – Elveţia.

 

 

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…