Politic

Presa liberala cere pedepsirea lui Gelu Panfil, liderul PNL Onesti acuzat ca a sarit la bataie

 

Scandalul izbucnit marti seara si care a pus pe jar PNL Onesti ar trebui sa se lase cu pedepsirea protagonistului, Gelu Panfil, copresedinte al PNL local si fost lider al PDL si Forta Civica. La ultima sedinta a conducerii liberalilor onesteni, Gelu Panfil a sarit la bataie la unul din colegii sai din conducerea organizatiei. Scandalul a fost dezvaluit de monitoruldetrotus.ro chiar daca cei implicati ar fi vrut ca totul sa ramana sub tacere. Astfel ca si presa controlata de liberalii onesteni a fost nevoita sa prezinte cazul care risca sa rastoarne calculele electorale ale fostilor democrat liberali din Onesti.

Replici dure şi fizice în PNL Oneşti între copreşedintele Gelu Panfil şi un membru al Biroului Politic.  

Chestiunea candidaturii lui Panfil la Primăria Oneşti din partea PNL, tranşată prematur de pumni şi palme. Sămânţa scandalului e diferită de la o declaraţie la alta: probleme personale sau banii copreşedintelui Panfil. „În timpul discuţiei, pur şi simplu a luat mapa, m-a trântit cu ea şi a sărit să ne batem. (…) disputa a plecat de la faptul că l-am pus în situaţia să plătească şi el,” susţine victima. Panfil nu neagă disputa, ci doar bătaia şi motivul: „Nici vorbă de scandal cu bătaie. Am avut o problemă de natură personală.” Dacă Tudoriţei Lungu, copreşedinte PNL Bacău, nu-i vine să creadă, Cezar Olteanu, consilier judeţean PNL, consideră că trebuie să se lase cu suspendări sau cel puţin un avertisment. Deşi văzut de aripa PDL şi o parte din PNL drept candidat la Primăria Oneşti, Gelu Panfil s-ar putea să piardă sprijinul colegilor.

  Conducând o şedinţă comună a Marelui PNL, între aripa PDL şi vechii liberali (dacă şedinţa nu era numită comună, atunci nici presa nu ar vorbi despre două grupuri), Gelu Panfil i-ar fi cărat palme, pumni şi o mapă în faţă (palme cu siguranţă, conform unui liberal cu state vechi în PNL) unui membru din Biroul Politic pentru că acesta din urmă l-ar fi pus la zid în privinţa cotizaţiei şi cheltuielilor din cadrul partidului. Persoana vătămată (aşteaptă emiterea certificatului medico-legal) a dorit să nu-i dezvăluim identitatea, deşi nu mai este niciun secret, astfel ca ii vom spune în material domnul W..

„În timpul discuţiilor din cadrul şedinţei, atingem problema cotizaţiilor. Eu pe Panfil am vrut să-l pun avocat la procesul cu Apă Canal. M-am gândit că el are cel mai mare interes să câştige procesul. Nu ne-am înţeles. Mi-a cerut un preţ foarte mare şi am spus pas,” declară domnul W., apoi revine la cotizaţii: „Am stabilit să plătim toţi, mai puţin el, pentru că el plăteşte în Bacău. Ciprian (Zarzu, consilier local – n.r.) a zis că şi el plăteşte în Bacău, dar asta nu înseamnă că nu plăteşte la Oneşti. Am zis că şi eu plătesc în altă parte, dar nu are legătură ce facem aici cu unde plătim. Şi când umbli la banii lui începe scandalul. El are un limbaj mai… În timpul discuţiei, pur şi simplu a luat mapa, m-a trântit cu ea şi a sărit să ne batem. Apoi ne-am oprit şi am reluat şedinţa. Discuţia era strict legată de probleme de partid, dar disputa a plecat de la faptul că l-am pus în situaţia să plătească şi el. Eu am spus că e corect să cotizăm toţi şi, mai ales, cei cărora partidul le-a dat o funcţie remunerată de-a lungul timpului.

Cezar Olteanu, consilier judeţean PNL din zona Oneşti, nu a participat la şedinţa cu năbădăi, în schimb, a făcut următoarea precizare : „Cred că şi Panfil ar avea o problemă, de nu s-a putut stăpâni.”

Copreşedintele PNL Oneşti, Gelu Panfil, posibilul agresor, a recunoscut disputa verbală, însă neagă orice altercaţie fizică cu domnul W.: „Nu a fost nicio bătaie. A fost o discuţie personală. Atâta tot. Nici vorbă de scandal cu bătaie. Am avut o problemă de natură personală.”

Problema personală invocată de Panfil intră în contradicţie cu declaraţiile domnului W., care susţine că s-au luat de la bani, şi chiar cu cea a colegului Gheorghe Ene, din aripa PDL.

Avocatul Ene, consilier local, recunoaşte şi aceasta disputa verbală, tonul ridicat de Panfil, dar oferă o altă motivaţie pentru izbucnirea scandalului: Eu ştiu că a avut loc un schimb de cuvinte mai dur într-adevăr.Panfil conducea o şedinţă, domnul W. a intervenit. A avut loc un schimb dur de cuvinte. Atâta ştiu. Atunci m-a sunat cineva şi am ieşit afară. După aia şedinţa s-a reluat. Nu am văzut o încăierare. Eram la un punct pe ordinea de zi la care stabileam responsabilii pe secţii de votare din câte îmi aduc aminte. Şi ştiu că domnul W. nu a vrut să  fie nominalizat, că ar fi incompatibil. Atunci şi eu am spus că fiecare membru trebuie să aibă o responsabilitate şi trebuie să răspundă… şi de aici mai multe nu ştiu exact. A ridicat tonul domnul Panfil, domnul W. a spus că nu se sperie. Aşa reţin eu.

Un alt participant la ședință spune că totul s-a petrecut foarte repede: „Stăteau unul lângă altul, de asta a durat vreo 20 secunde până să fie despărțiți. Nu știu ce l-a deranjat pe Panfil, pentru că W. vorbea, în esență, despre responsabilitatea cheltuielilor electorale. W. avea un punct de vedere pe care îl exprima foarte calm. Poate că se uita direct la Panfil și acesta s-a simțit vizat. Pediștii nu s-au consumat foarte tare să intervină în altercație. Sunt dinainte de 2008 în PNL, dar așa ceva nu am crezut că voi trăi. Mă gândesc chiar să mă retrag de tot, nu am venit aici ca să văd bătăi de stradăModul în care Panfil încearcă să își impună punctul de vedere e reprobabil.”

Reacţia Tudoriţei Lungu, de nepreţuit!

Tudoriţa Lungu, copreşedintele PNL Bacău (aripa PDL), aflată în drum spre Bucureşti, preocupată, probabil, cu problema Berca :), a auzit pentru prima dată de scandal. Nu i-a venit să creadă. Nu am această informaţie şi sincer nu cred. Nu cred că este adevărat. O să port o discuţie acolo şi o să mă exprim în interiorul partidului, dacă aşa stau lucrurile. Asta este declaraţia mea. Nu cred în chestia aceasta. O să văd dacă lucrurile stau aşa, dar astea nu-s discuţii de presă. O să lămurim lucrurile în interiorul partidului. Dacă a existat o dispută, ea trebuia să rămână oricum în interiorul partidului. Sincer, nu cred că s-a întâmplat aşa ceva,” neagă cu vehemenţă Tudoriţa Lungu posibilitatea izbucnirii unui astfel de scandal.

După etapa fizică, domnul W. ameninţă cu proces în instanţă, retezându-i lui Panfil, probabil, orice speranţă de a mai fi propus candidatul PNL la Primăria Oneşti.

Aripa PDL l-ar susţine pe Panfil pentru a prelua candidatura PNL pentru fotoliul de primar al Oneştiului. Chiardeputatul Lucian Ciubotaru (aripa PNL), într-una din conferinţele de presă comune, l-a prezentat pe Gelu Panfil drept principalul personaj politic care ar putea să-i ia Primăria lui Laurentiu Neghină.

Ascensiunea rapidă a lui Gelu Panfil  de la Forţa Civică la masa conducerii PNL Oneşti ar putea fi curmată de plângerea penală pe care a anunţat că o va face domnul W, persoana vătămată.

,,Am fost la Bacău să scot certificatul medico-legal şi voi face plângere la procuror, ataşez lista cu martorii din tot biroul. Acţiunea în justiţie o ţin până la capăt, indiferent de ce se va întâmpla.”   

 Vechi liberal şi consilier judeţean, Cezar Olteanu apreciază că trebuie arătat un cartonaş roşu ori măcar câte unul galben. Este în joc imaginea PNL de 140 de ani.

„O sancţiune trebuie dată pentru că ne facem rău nouă partidului, ca imagine. O suspendare pentru o perioadă sau cel puţin un avertisment. Oricum, sunt două variante. Într-o parte am auzit de palme, într-o parte am auzit de pumni. Depinde din ce parte priveşti. Cert este că nu-i firesc,” – Olteanu.

Celălalt copreședinte al PNL Onești, Constantin Lazăr, a refuzat să vorbească despre subiect.

Conform surselor, e așteptată o reacție din partea conducerii PNL Bacău, reacție care va fi un semnal pentru modul în care organizația acceptă sau nu un anumit comportament al unor membri.

Sursa: Monitorul de Trotus

Vezi și
Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi…
Vezi mai mult
Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi…
Vezi mai mult
Politic

10.11.2019 - Rezultate prezidențiale la Onesti

Claus Iohannis- 29.70 % Viorica Dancila – 22.63 % Dan Barna – 16.19 % Mircea Diaconu…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *