Politic

Prima sedinta de Consiliu Local sub mandatul lui Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar al Onestiului

Vineri 31 iulie, de la ora 12.00, va avea loc prima sedinta ordinara a Consiliului Local al municipiului Onesti, sub mandatul de viceprimar cu atributii de primar a lui Alexandru Cristea. Pe ordinea de zi se afla Proiectul de hotarâre privind aprobarea Intelegerii de Colaborare intre Municipiul Onesti si Orasul Straseni, Raionul Straseni, Republica Moldova (initiatori Alexandru Cristea – viceprimar, Gnatiuc Nicolae – consilier local cu atributii de viceprimar si mai multi consilieri locali Agapi Mircea, Alexe Corina, Antohe Loredana Marica, Brânzaniuc Adrian, Buzdugan Vasile, Jitcovici Vicentiu Aurelian, Lazar Aurel, Lemnaru Emil, Oprea Danut, Sergentu Adrian, Stan Lucian si Tofan Ion).

Cel mai important proiect de hotarâre al acestei sedinte este insa rectificarea bugetara, ce are in vedere procesul de acreditare al Spitalului Municipal „Sf.Ierarh Doctor Luca” Onesti, unde este necesara majorarea cu 1.200 mii lei, la sectorul Dezvoltare Investitii in echipamente medicale din excedentul realizat in 2014. In aceeasi linie se inscrie si modificarea HCL Onesti privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli consolidat al municipiului pe anul 2015, a bugetului multianual, a bugetului la activitati autofinantate, a listei de investitii pe anul 2015 si a listei de investitii multianuale.

O initiativa a lui Nicolae Gnatiuc (proiectul de hotarâre privind acordarea accesului gratuit la Strandul Municipal Onesti pentru copii sub 14 ani), se va afla in dezbaterea consilierilor locali onesteni alaturi de modificarea altor hotarâri ale CL (cofinantarea din bugetul local a unor activitati culturale si sportive, aprobarea Programului de acordare a ajutoarelor de urgenta si a organigramei si a statului de functii al Directiei Generale de Asistenta Sociala Onesti).

Proiectele de hotarâre privind stabilirea costurilor medii anuale pentru finantarea serviciilor sociale destinate protectiei si promovarii drepturilor copilului si ale persoanei adulte cu handicap de catre Consiliul local Onesti in anul 2015 si aprobarea finantarii stagiului de pregatire sportiva in perioada 26 august – 2 septembrie 2015 pentru sportivii care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiada Nationala a Sportului scolar – etapele zonale si nationale, sunt alte proiecte aflate pe ordinea de zi a acestei sedinte.

De asemenea, consilierii onesteni vor decide si asupra actualizarii comisiei speciale de inventariere a bunurilor care alcatuiesc domeniul public al municipiului Onesti, precum si un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei pensiuni turistice in str. Casinului nr.2

Desteptarea.ro

Vezi și
Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi…
Vezi mai mult
Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi…
Vezi mai mult
Politic

10.11.2019 - Rezultate prezidențiale la Onesti

Claus Iohannis- 29.70 % Viorica Dancila – 22.63 % Dan Barna – 16.19 % Mircea Diaconu…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *