Connect with us

Educatie

Primaria Onesti imparte banii din chirii cu scolile

Published

on

Consiliul Local Onesti a aprobat ca valoarea chiriilor incasate pentru spatiile din Spitalul Municiapl Onesti dar si din scolile si liceele din oras sa fie impartita in mod egal intre aceste unitati si Primarie. Conform legii, titularii dreptului de administrare, adica scolile si spitalele, au “dreptul sa incaseze din chirie o cota-parte intre 20 si 50%, stabilita, dupa caz, prin Horarare a Guvernului, a Consiliului Judetean, a Consiliului General al muncipiului Bucuresti sau a Consiliului Local prin care s-a aprobat inchirierea”…citeste mai departe…http://monitoruldetrotus.ro/primaria-onesti-imparte-banii-din-chirii-cu-scolile/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

CHIMCOMPLEX SA continua investitiile in viitorul copiilor din Onesti

Published

on

By

Colaborarea dintre Chimcomplex SA si Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Onești consta in amenajarea in cadrul Colegiului a trei noi spatii de invatamant dedicate activităților practice ale elevilor.

Nicolae Gnatiuc, Primarul Municipiului Onesti,  a declarat:

”Felicitări SC CHIMCOMPLEX SA !
Felicitări Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi!
Un exemplu de bune practici în colaborarea dintre o societatea comercială şi o instituţie de învăţământ!
Datorită implicării SC CHIMCOMPLEX SA, a bunei gestionări a bugetului şcolii şi a implicării elevilor, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi au fost inaugurate trei noi spații de învățământ dedicate activităților practice ale elevilor.
Laborator de analize fizico-chimice, destinat activităților practice din cadrul specializării elevilor în domeniul protecției mediului.
Laborator de electronică, destinat elevilor pasionați de electronică din C.T. „Gh Asachi”
Cabinet de protecția mediului.
Succes pe mai departe!”

Continue Reading

Educatie

CAMPANIA DE PREVENIRE A DELICNVENŢEI JUVENILE ŞI VICTIMIZĂRII MINORILOR LA ONEŞTI „ALEG SĂ FIU INFORMAT!”

Published

on

By

Polițiștii au desfășurat activități în cadrul campaniei „ALEG SĂ FIU INFORMAT”, care are ca scop educarea elevilor de liceu prin informări cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască în vederea prevenirii delincvenței juvenile sau a victimizării.

În data de 28 ianuarie a.c. poliţiştii au desfășurat activități preventive adresate elevilor din municipiul Onești. Întâlnirile cu elevii au avut loc la Colegiul Național  ”Dimitrie Cantemir” şi Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Oneşti, principala temă abordată fiind traficul de persoane: forme, implicaţii legale, riscuri şi combatere a acestei activităţi.

Astfel, aproximativ 250 de elevi au primit informaţii care să-i ajute să fie mai atenţi, mai responsabili şi să cunoască pericolele la care se pot expune.

Având în vedere faptul că tinerii petrec mult timp în mediul on line, polițiștii au identificat, împreună cu elevii, riscurile la care aceştia se expun. Elevii au aflat că nu sunt în siguranță, chiar dacă se află în fața unui ecran. Informațiile pe care le postează, multitudinea de ”prieteni” pe care îi au în listă, postarea locației în care se află, fotografii, toate acestea pot fi indicii importante pentru infractori. Polițiștii i-au sfatuit, să adopte în mediul on line, la fel de multe măsuri de siguranță precum adoptă în viața reală.

Campania „ALEG SĂ FIU INFORMAT!” a fost inițiată de Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Onești, ca un răspuns la nevoia permanentă a tinerilor de a fi informați și de a afla noi situații cu care aceştia se confruntă.

Activităţile campaniei de informare se vor desfăşura la nivelul liceelor din municipiul Onești până la sfârșitul lunii aprilie a.c., acestea fiind derulate de către poliţiştii oneşteni împreună cu poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi în colaborare cu specialiştii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Sursa: IPJ Bacău

Continue Reading

Educatie

E OFICIAL: Simularea de EVALUARE NAȚIONALĂ și BAC 2020 începe în 23 martie. Vezi CALENDARUL SIMULĂRILOR de clasele a VIII-a și a XII-a

Published

on

By

Calendarul simulărilor susținute de clasele a VIII-a și a XII-a în anul școlar 2019-2020  a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Conform documentului, simularea Evaluării Naționale “se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a”, iar la simularea probelor scrise de Bacalaureat “participă numai elevii claselor a XII-a și a XIII-a”, a decis Ministerul Educației. 

Simularea Evaluării Naționale 2020 de către elevii de clasa a VIII-a și simularea Bacalaureatului de către liceenii de-a XII-a încep în data de 23 martie, potrivit edupedu.ro

 “Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

 Calendarul Simulărilor de Evaluare Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

-24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

 Calendar Simulări BAC 2020 – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

-24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

-26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Continue Reading

Trending