Primul val de căldură din această vară. Urmează temperaturi apropiate de pragul caniculei

11967481 - thermometer in the sky, the heat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 19 iunie – 2 iulie 2023. Potrivit specialiștilor, urmează primul val de căldură din această vară, temperaturile urmând să se apropie de pragul caniculei, precizează Observatornews.ro. 

ANM a emis luni, 19 iunie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

„Până spre weekend, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru vestul, sud-vestul, sudul și sud-estul țării, unde așteptăm temperaturi de 32…34 grade Celsius la umbră.

De sâmbătă se răcește în vest, centru, nord, iar de duminică și în restul țării. Vor mai fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza local la deal, în zonele de munte şi pe alocuri prin vest şi nord-vest când vor fi şi intensificãri ale vântului şi posibil vijelii. Spre finalul săptămânii este prognozat un nou val de ploi însemnate cantitativ cu vânt mai intens și condiții de grindină”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Moldova

În cea mai mare parte a primei săptămâni, vremea va fi în încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 33 de grade, iar a minimelor 16 – 18 grade.

În cea de a doua săptămână valorile termice vor fi mai scăzute, iar media maximelor va avea variații între 27 și 29 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. Local vor fi posibile perioade cu averse aproape în fiecare zi.

Distribuie articol
comentezi?!