Probleme la Autostrada Moldovei A7. Lotul 3 din Ploiesti – Buzau nu are inca contract semnat

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a acceptat o altă contestație referitoare la segmentul 3 al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, care este singurul segment al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care încă nu are un contract semnat. Acest lucru este considerat un eșec semnificativ, conform afirmațiilor unui fost secretar de stat, care atrage atenția asupra faptului că întârzierea considerabilă reduce șansele de a atrage fondurile europene din cadrul PNRR.

„Nou eșec răsunător pe Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor CNSC a admis încă o contestație pe tronsonul 3. Este al treilea câștigător anunțat de CNAIR și invalidat în instanță în 2 ani”, anunță fostul secretar de stat în mandatul lui Cătălin Drulă la Transporturi, Horațiu Cosma

Acesta amintește că licitațiile pentru cele 3 tronsoane ale Autostrăzii A7 dintre Ploiești și Buzău au fost lansate din iunie 2021 și doar primele două loturi sunt contractate în prezent, dar că și acolo lucrările se mișcă greu: „După jumătate din termenul contractual, au ajuns la circa 15% stadiu în teren”.

Daca pe zona Ploiesti – Buzau exista probleme, de la Buzau pana la Pascani lucreaza Umbrarescu si sunt sanse mici ca cel mai puternic construtor din Romania sa nu finalizeze la timp autostrada, precizează hotnews.ro.

 

Distribuie articol
comentezi?!